Sulten

Milde Mehfel – en ekte pakistaner!

Mehfel i Kirkegaten byr på pakistansk mat til en vennlig pris. Godt er det også.

  • Skipper'n

Vår vurdering:

4 av 6
afp000511254.jpg

Byen kryr av indiske restauranter med variert kvalitet og flere tyrkiske, ikke bare kebabsjapper. Men mellom Tyrkia og India ligger Iran og Pakistan. Kjøkken fra disse landene er det av en eller annen grunn ikke mange av. Riktignok sies det at noen indiske restauranter egentlig er pakistanske, men det virker etter sigende mer lokkende på nordmenn når de kalles indiske.

Snart tiårs-dag

Men altså, Mehfel i Kirkegaten serverer pakistansk mat med stolthet. Første gang Skipper’n og Olivia besøkte restauranten i embets medfør var i 2004, samme år som den åpnet. Vi var ganske fornøyd den gangen og så frem til et gjenbesøk. Dessuten er det flott at den har overlevd i snart 10 år. Dette er jo ikke akkurat et sentralt spiseområde etter arbeidstid.

Mehfel har også kulturelle ambisjoner og det er ofte konserter her.

Denne kvelden er det bare lavmælt pakistansk musikk som strømmer ut av høyttalerne i det elegante, sobre lokalet. Her er det ikke overgrodd nips for å vise hvor man er i verden, slik det ofte kan være på etniske restauranter.

Kirkegaten etter arbeidstid er en stille bygate, men Mehfel lokker med pakistansk mat og ofte med kulturarrangementer.

Større meny

Menyen er større enn sist, men fortsatt preget av nærheten til indisk og Midtøsten-kjøkken.

Vi starter med grillede marinerte kongereker med sesam og dampet laksefilet med reker, kremet sitronsaus og friske urter. Begge deler elegant dandert på langstrakte tallerkener. Riktig godt er det, og passe sterkt. Alle rekene er spretne og nyanserte i smaken til tross for svært ulik behandling.

En pakistansk øl passer utmerket til. Den har kanskje litt mer sødme og blomsterpreg enn norsk pils og egner seg utmerket til litt sterkere retter. Det eneste vi lurer litt på, er hvorfor vi ikke får nan (flatt brød) og raita (indisk tzatziki) aller først.

Men så kommer det sammen med hovedrettene, og vi roer oss.

Tandoorigrill

Hovedrettene er tandoorigrillet kyllingbryst marinert i mangosaus og seekh kebab, pakistansk kebab grillet på spyd i tandooriovn. Denne har lite felles med det du får i pitabrød i kebabsjappene. Sammen med en tomatbasert saus og løk, lime og noen riktige gode dipper med chutney, mint, syrlig yoghurtsaus og pickles, er det masse smaker. Nevnes bør også risen som er tørrere enn kinesisk ris, men veldig god på smak.

Mehfel har sikkert justert krydderbruken for å tilfredsstille norske ganer, men har de gått litt for langt? Der forrettene er passe sterke blir hovedrettene litt daffere. Kan det være tilfeldig?

Spiseglede

Det marinerte kyllingbrystet er også velsmakende. Rettene er ikke veldig sofistikerte eller av typen du husker, men dette er mat du spiser med glede og blir god og mett av.

Skipper’n er ikke voldsomt begeistret for dessertene fra dette området av verden, spesielt ikke de melkebaserte. Men desi halva, en varm, tradisjonell pakistansk dessert med semulegryn, kokos, mandler og pistasjnøtter er slett ikke så ille. Men suppen, som ser litt ut som flytende havregrøt, men smaker mye mer, krever kaldt vær.

Olivias frukt og is er nok bedre egnet til denne årstiden.

Vi ønsker fortsatt Mehfel et langt liv i Kirkegaten.

Dette får du:

Vår vurdering:

6 av 6

4 Miljø:

Nøkternt og sobert lokale. Ikke overgrodd med nips for å understreke etnisitet. Mange ikke norskfødte spisegjester skaper en internasjonal atmosfære.


4 Meny:

Stor meny med både indiske og pakistanske spesialiteter. Mange retter har hatt et opphold i tandori-ovnen.

4 Service:

Hyggelig og effektiv, og definitivt ikke påtrengende. 4 Mat: Velsmakende og velkrydret uten at det ble full brannalarm.

Vår vurdering:

6 av 6

5 Pris:

Forretter kr 65–95, hovedretter kr 155–260 og desserter kr 85–105. En pakistansk øl kr 70 og et glass rødvin kr 85.

Mange tandooriretter på menyen. Her grillmiks elegant anrettet.