Byliv

Musikknerdenes hevn

Litt rusten start, men Dungen overvant raskt både dårlig vær, hverdagspreget publikum og egen sjenanse.

 • Cecilie Asker
  Avdelingsleder

Vår vurdering:

5 av 6

Dungen leverte varene på Øyafestivalen. Paal Audestad

afp000568552-Yb2U6IjQPF.jpg Paal Audestad

afp000568547-1DpmoOlxju.jpg Paal Audestad

Ettermiddagskonsert i duskregnet, med et publikum som harstresset fra jobb for å rekke frem i tide, er ikke de mest gunstigerammebetingelsene for et festivalband. Dungen er intet unntak.

afp000568547-1DpmoOlxju.jpg Paal Audestad

Bandet, som erkjent for å skape sitt helt eget syrete musikkunivers, fikk derfor en noe røffstart denne gangen. De har tidligere levert fantastiske klubbkonserter i Oslo,både på Parkteatret i 2008, og Rockefeller i 2009 og 2011. Kaldstarten på Øyafestivalenfikk derfor undertegnede til først å frykte at våte norske sommerfestival ikkevar deres scene. LES OGSÅ:

En real arbeidsseier

Men de er ikke blant Sveriges beste rockemusikere utengrunn. Den velkjente flyten kom snikende, og etter et par-tre låter fremstoikke bandet like rufsete i kantene lenger.

Les også

Se Dråpe og Angelicas Elegy samarbeide på Øya-festivalen

Da den rumlende bassen endelig fantsin plass i lydbildet, falt brikkene plass en etter en. Dungen er ikke barekjent for sine musikalske ferdigheter, men også sitt introverte uttrykk. Etterhvert som de fikk litt damp i barten ble sjenanse til intensitet på scenen, ogpublikums hverdagsbekymringer erstattet med festivalglede.

Er kompromissløse

Det krever en god dose musikalsk selvtillit å snu et sliktdårlig utgangspunkt til en god konsertopplevelse. Multitalentet Gustav Ejstesog hans gjeng klarte det uten å lene seg på noe annet en sitt organiskelydbilde og låtfremføring.

Bandet har en rikholdig katalog å plukke fra, ikkeminst er albumene 4 og Skit i allt spekket med gromlåter. Men devar likevel sparsommelige når det kom til å by på hitlåtene.

Avsluttet på topp

For mange andre band ville en slik kompromissløs holdningsikkert ikke fungert på festival, men for Dungens psykedeliske folkrock er detfullt mulig. For her er det like mye gull å spore i de mange lange, drømmende,proginfluerte og jazza mellompartiene, som det er i refrengene.

Faktisk klartebandet å avslutte på topp, etter den klassiske rockeoppskriften «always leavethem wanting more». Noe som la et godt grunnlag for billettsalget til bandets nesteOslo-konsert, som jeg vil gjette på at kommer i løpet av klubbhøsten.

Aftenposten på Instagram fra Øya

Følg oss fra Øya på @aftenoya og #aftenøya

Gi din anmeldelse av Øya-konsertene.

Ta en videokommentar, eller skriv litt tekst til et konsertbilde. Tagg med #aftenøya, så legger vi ut din anmeldelse på Osloby.no.

 1. Les også

  Få Øya-anmeldelsene direkte fra Instagram her

 2. Les også

  «Ingen tvil om at Øyafestivalen byr på full pakke»

 3. Les også

  Her er Øya-programmet

 4. Les også

  Dro fra London for å jobbe frivillig på Øya

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Fest for fansen fra Kendrick Lamar

 2. KULTUR

  Band of Gold på Øya: Tilbakelent eksperimentering

 3. KULTUR

  Nytt album: Di Derre gjør tungsinn til en egen opplevelse

 4. OSLOBY

  Øyafestivalens andre sekser: New Order

 5. KULTUR

  Radiohead kom hjem i triumf

 6. KULTUR

  Konsertanmeldelse fra Roskilde: Aurora har definitivt «it»