Byliv

Hollywood-gigant skal regissere Nesbø-bok

Stjerneregissøren Martin Scorsese som har stått bak en rekke kritikerroste storfilmer, har sagt ja til å regissere Jo Nesbøs <i>Snømannen</i>.

Martin Scorsese skal regissere Jo Nesbøs suksessroman «Snømannen». Her er regissøren fotografert under den internasjonale filmfestivalen i Cannes i mai 2009. Matt Sayles

 • Ntb
 • May Synnøve Rogne

Det er det britiske selskapet Working Title Films som har rettighetene til å filmatisere den sjuende boka om politietterforskeren Harry Hole.

Både filmselskapet, forfatteren selv og agentkontoret Salomonsson Agency bekrefter overfor VG at Scorsese har tatt på seg regijobben med Snømannen .

Jo Nesbø selv kaller det hele både logisk og sprøtt.

Øverst på ønskelisten

Han forteller at han var ambivalent til at det skulle bli film av Harry, men krevde at han måtte være med å bestemme regissør.

– Jeg visste at det var urealistisk, men så snudde de og sa ja. Jeg satte opp en liste på fem mulige kandidater, strøk så en av dem, så det var fire igjen. Agenten min, Niclas Salomonsson, bare ristet på hodet da han så listen, men han leder Europas beste agency og satte i gang. Øverst på den lista sto Martin Scorsese, sier Nesbø til VG.

Han sier han er trygg på at Scorsese vil sørge for at filmen blir bra. Selv blir Nesbø medprodusent på filmprosjektet. Når og hvor innspillingen starter, er ennå ikke avklart.

Familiedrama

Før Scorsese kaster seg over kalde snømenn, er han snart kinoklar med noe helt annet. Han har jobbet med 3D-filmen Hugo, et eventyr om en foreldreløs gutt som bor i veggene på en togstasjon i Paris.

Ifølge Imdb er han også aktuell som regissør for en film kalt Silence med Daniel Day-Lewis i hovedrollen. samt filmen om Frank Sinatra, mest sannsynlig med Leonardo DiCaprio i rollen som den legendariske sangeren.

Hvem skal spille Harry?

Hvorvidt Snømannen skal lages før eller etter disse to filmene, er ikke bestemt. Hvem som skal spille hovedrollen som politietterforsker Harry Hole er heller ikke avgjort.

Men med Martin Scorsese bak roret er det klart at han kan velge fra øverste skuespillerhylle.

Navn som Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg og Jude Law er skuespillere Scorsese har jobbet mye med tidligere.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Ber Scorsese droppe Jo Nesbø-film

 2. KULTUR

  Jo Nesbø-bok blir DiCaprio-film

 3. KULTUR

  Scorsese kan glippe for Nesbø

 4. KULTUR

  Disse vil spille Harry Hole

 5. KULTUR

  - Bruker mer tid på fjellklatring enn å utvikle film og TV-serier

 6. KULTUR

  Jo Nesbø fjernet som «Snømannen»-produsent