Byliv

Bjørnholt svikter ikke

En dansende rumener, Erna Solberg som Labbetus og en vrælende Jens Stoltenberg er noen av karakterene i Bjørnholtrevyen. I år har de klart å lage en revy som er spennende, samfunnskritisk og morsom.

 • Nordis Seel Tennes

Vår vurdering:

5 av 6

I verdens rikteste land har vi vårt å stri med. Gottfred har stått i samfunnets verste kø, barnehagekø i 87 år. Robert McPherson

Det er ikke lett å være statsminister når folk sutrer over bagateller i sosiale medier. Det er godt Jens, spilt av Ole Bekkevold, har Obama å ringe når slipsknuten ikke sitter som den skal. Robert McPherson

En av revyens morsomste innslag er Tina Løvberg som den dansende rumeneren. Robert McPherson

Revyen tar mange trender på kornet. Her viser Ellen Fredriksen, Tina Løvberg og Anette Amundsen frem hvordan man poserer som en and: trutmunn og høye øyenbryn. Robert McPherson

Det er mørkt om morgenen, skorpe på leverposteien og glatt på veiene. Og noen ser nesten på det som en menneskerett å klage på facebooksidene til politikerne. I årets Bjørnholtrevy er det Jens Stoltenbergs feil at alt er så forferdelig, og det tar til slutt knekken på ham.

Fascistpartiet FRT kommer til makten. De kutter skattene og fjerner leksene fra skolen. Jens må kjempe seg tilbake, han være i opposisjon før første gang på lenge. Det blir en hard kamp for å få tilbake politikertronen. Til slutt får vi vite at FRT-lederen ikke er den hun utgir seg for å være.

Revytradisjonen ved Bjørnholt er forholdsvis kort, men etter en sterk revy i fjor leverer de varene også i år. De eneste som mangler er den såkalte x-faktoren.

Gode karakterer

Revyen baserer seg i stor grad på å harselere med politikere og trendbildet. Mange av sketsjene treffer veldig godt, og de tar opp temaer de fleste har kjenner til. Som duckfaceposering på Facebook, hipstere og barnehagekøer. Det gjør at revyen også er morsom for folk utenfor Bjørnholt skole.

Labbetuss på Stortinget. En av de morsomste karakterene i revyen er Erna Solberg ikledd hundekostyme. Robert McPherson

Skuespillerne er flinke til å bygge opp de ulike karakterene i revyen. Ola Bekkevold gjør en god jobb i rollen som Stoltenberg, og Anette Amundsen er helt fantastisk i rollen som Erna Solberg med hundekostyme.Andre det er verdt å trekke frem er også rumeneren, spilt av Tina Løvberg, som plutselig bryter ut i heftig dans i ekte Harlem Shake-stil. Det hele er overraskende og godt gjennomført. Man vet aldri hva som venter i neste sketsj.

Høyt musikalsk nivå

Ved bruk av enkel en enkel scene og få kulisser, blir lys og lyd enda mer effektfullt. Det musikalske nivået er høyt hele revyen gjennom, mye takket være et fantastisk band, men også mange gode egenkomponerte sanger. Det hele viker veldig gjennomført, men det er noe som mangler, det lille ekstra som gjør at en revy når helt opp.

Et grep kunne være å gjøre rammefortellingen litt enklere. I revyformatet, med høyt tempo og verdsetting av gode poenger, er det begrenset hvor mye politisk satire man faktisk får plass til.


Tidligere anmeldte skolerevyer:

Manglerudrevyen:

Les også

Entusiasme og iver

OBS-revyen:

Les også

Både sjarm og budskap

Nadderudrevyen:

Les også

Bærums mange ansikter

Lambertseterrevyen:

Les også

God innpakning

Bjørnholtrevyen:

Les også

Nesten helt der oppe

Eikelirevyen:

Les også

I ellevill utakt

F21-revyen:

Les også

Fortsatt under arbeid

Stabekkrevyen:

Les også

Trekkes opp av skuespillerne

Vallerrevyen:

Les også

Valler rundt

Ullernrevyen:

Les også

Tam klisjébonanza

Persrevyen:

Les også

Ut av firerfella

OHG-revyen:

Les også

Herlig politisk satire

Nissenrevyen:

Les også

#denfølelsen

Bergrevyen:

Les også

Revyfantomet på Berg

Rudrevyen:

Les også

Den jevne superhelt

Fagerborgrevyen:

Les også

Humor og alvor

Nesbrurevyen:

 1. Les også

  På vei mot helvete

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Dette er de nominerte til årets skolerevypriser

 2. BYLIV

  Dette er de nominerte til Årets skolerevy 2018

 3. OSLOBY

  Hvilken skolerevy blir årets beste? Her er nominasjonene

 4. BYLIV

  Dette er de nominerte til årets skolerevypriser

 5. BYLIV

  Dette er årets beste skolerevy

 6. BYLIV

  F21-revyen 2018: Internhumoren renner over