Byliv

Oslo er klar for Stones-fest

I kveld spiller Rolling Stones konsert for et utsolgt Telenor Arena. Allerede tidlig i formiddag hadde den mest ihuga fansen sikret seg plass i køen.

  • Sol Sigurjonsdottir

I stekende sol står en gruppe personer utenfor Telenor Arena og venter. Og de skal vente lenge. Nesten åtte timer før dørene åpner har den ivrigste fanskaren samlet seg utenfor portene. Mange reiser verden rundt for å følge Rolling Stones på turné.

— Jeg har vært fan i over 40 år, og har vært på konserter helt siden 70-tallet. Jeg har likt dem helt siden jeg var liten. Nå bare krysser vi fingrene for best mulig plasser, sier Rolf Nedebock.

LES OGSÅ: Dette spiller Stones i kveld

Han har reist sammen med Silke Alberts fra Tyskland for å oppleve konserten i Oslo. Kveldens konsert blir hans 144. Stones-konsert. Alberts, som er noen år yngre, har «bare» vært på 20 konserter.

— Konsertene er helt fantastiske. Vi må være her tidlig for å få best mulig plasser. Jeg har kjøpt unummerert, så dette er litt som et lotteri, sier han.

- Vi har vært fans siden vi var tenåringer

Det er syv år siden Rolling Stones var i Norge sist. Bandet har vært i Oslo og Bærum siden tirsdag forrige uke, og årets Europa-turné sparkes i gang i Oslo i kveld.

Den siste uken har bandet øvd til konserten i Filmparken på Jar. Mandag morgen skrev Mick Jagger på Twitter at han gleder seg til turnéens første konsert i Oslo, og la ut et bilde fra Frognerparken.

Turneen avsluttes på Roskilde festival torsdag 3. juli. Det norske publikumet har betalt fra 915 til 2525 kroner for å oppleve rockeikonene. Billettene til konserten gikk lynraskt unna, det ble utsolgt på kun 13 minutter.

LES OGSÅ: Rolling Stones trives i Oslo

Staffan og Sara Höök er blant de første utenfor Telenor Arena mandag morgen. De har reist fra Sverige for å få med seg Oslo-konserten. I tillegg har de bestilt billetter til tre andre konserter under turneen, i Wien, Berlin og Stockholm.

— Premièren på turneen er her i Oslo, så det er litt spesielt å skulle dra på akkurat denne konserten. Det er ikke lang tid siden Mick Jaggers kjæreste, L’Wren Scott, gikk bort. Det blir spennende å se om han har fått tilbake glimtet i øyet etter den tunge tiden, sier Staffan Höök.

Det er den 17. Rolling Stones-konserten ekteparet drar på sammen.

— Vi har vært fans helt siden vi var tenåringer. Jeg husker at vi dro sammen med barna våre på konsert med dem for første gang på 80-tallet, sier Sara Höök.

- Vi blir en slags familie

Ved standen som selger T-skjorter og andre suvernirer står en vennegjeng fra Nederland og Tyskland. De har reist verden rundt for å se Rolling Stones spille.

Staffan og Sara Höök var blant de aller første som stilte seg i kø før kveldens Stones-konsert på Telenor Arena.

— Vi har feber! Den blir bare høyere og høyere etter hvert som årene går, og det finnes ingen kur for det her. Vi har vært blodfans helt siden 1964, sier Dirk Snapper. Han er den i gjengen som har vært på flest konserter, hele 130. De vil være de første som kommer inn, derfor har de planer om å stå ute i køen i hele dag.

— Det er Stones! Man kan ikke beskrive hvorfor det er så fantastisk. Vi elsker musikken, og vokste opp med dette, sier René Jansen.

Gjennom årenes løp har de fått flere venner som er like store Stones-fans som dem selv.

— Vi skal bare vente her og møte andre som er like gærne som oss. Man treffer alltid på mange av de samme folkene på de ulike konsertene. Vi blir litt som en slags familie, sier Ger Hospers.

Mandag kveld spiller Rolling Stones konsert på Telenor Arena. Mange timer før hadde blodfansen oppsøkt konsertområdet. Se video:

Les også

  1. Dette spiller Stones

  2. Rolling Stones utsolgt på 13 minutter

  3. Rolling Stones trives i Oslo