Byliv

15 låter du ikke bør gå glipp av

Aftenpostens musikkekspert Malin Kulseth har plukket ut låtene du bør få med deg denne uken.

Opprinnelig jobbet Jimmy Vallance og Tom Howie hver for seg, med henholdsvis techno og singer/songwriting. Nå er de klare med sitt første album som duoen Bob Moses.
  • Malin Kulseth
    Malin Kulseth

1 ALBUM. Band of Gold og deres selvtitulerte debutalbum er allerede blitt varmt omfavnet av mange. Bandet begynte å samarbeide etter at låtskriver Nina Mortvedt viste BigBangs bassist Nikolai Hængsle Eilertsen et par demoer, og siden har prosjektet utviklet seg til å bli en av de beste norske utgivelsene i år.

2 LÅT. Britiske Rosie Lowe lager soul med elektroniske innslag. Hennes siste singel “Worry Bout Us” er et samarbeid med den amerikanske artisten og produsenten Machinedrum. Det kommende albumet gis ut via Wolf Tone/Poldyor, og skal etter planen komme i 2016.

3 ALBUM. Bleachers er soloprosjektet til Lena Dunham-kjæreste, musiker og låtskriver Jack Antonoff, og ble til under en turnérunde med bandet fun. Debutalbumet Strange Desire ble utgitt i fjor, og Terrible Thrills vol. 2 er en samling av remikser, omarbeidede låter og samarbeid med andre artister som Tinashe, Sia, Carly Rae Jepsen og MØ.

HØR RESTEN AV LÅTENE HER

4 LÅT. «Du tror at du lever, men du blir drept isteden». Rapperen FL3X kommer fra Olsvik, drabantbyen utenfor Loddefjord, som er en drabantby utenfor Bergen. Dobbelt drabant. Singelen «Lat som du kjenner meg» er produsert av Store P og sampler låten «Renee» av Lost Boyz.

5 LÅT. Kendrick Lamar-kompisen Isaiah Rashad er signert til Top Dawg Entertainment med kolleger som SZA og Schoolboy Q. «Nelly» er første singel han slipper etter EP-debuten Cilvia Demo fra 2013, der han visstnok sammenligner sitt eget kjærlighetsliv med suksessen til artisten Nelly. Kjør analyse.

6 ALBUM. Days Gone By er duoen Bob Moses ’ debutalbum. Opprinnelig jobbet Jimmy Vallance og Tom Howie hver for seg, med henholdsvis techno og singer/songwriting. Samarbeidet har resultert i nydelig, litt maskulin post-klubbmusikk og en perle av et album.

7 LÅT. Den chilenske produsenten Nicolas Jaar var nylig i Oslo for å spille på utestedet Jaeger. Tidligere i år har han gitt ut dobbelt-singlene Nymphs II og Nymphs III . «Fight» er den seneste i rekken av utgivelser han har velsignet sitt publikum med i år.

Trenger du serietips?

Les også

At serien rykker stadig nærmere vår egen dørterskel, gjør den ikke mindre skummel

8 LÅT. «Gesceap» er første låt fra post-rock legendene Tortoise ’ kommende album The Catastrophist . Ifølge bandet selv er låten en refleksjon av hvordan de faktisk høres ut når de spiller live.

9 EP. Nanoscopic Scales er den spanske produsenten Eduardo De La Calle s andre utgivelse på Barcelona-baserte Hivern Discs. Ep-en består av fire sport med beroligende og melankolsk techno.

10 LÅT. “Get Over It” er nok en fengende låt fra det engelske rockebandet Lower Than Atlantis , som drømmer om å være pophelter. Mike Duce er en av de mest undervurderte vokalistene der ute.

HØR RESTEN AV LÅTENE HER

Les mer om

  1. Malin Kulseth