Byliv

Det blir «skiftende støvlevær» under Øyafestivalen

Slik beskriver statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdal utsiktene for årets Øyafestival.

Slik så det ut under Øyafestivalen i 2001. Sondre Lerche måtte avbryte konserten på grunn av hagl. Om det blir like ille i år er ikke sikkert, men det blir sannsynligvis en våt opplevelse. Foto: Nejad, Arash A.

 • Olav Eggesvik
  Journalist

De gode nyhetene først. Det blir opphold store deler av onsdag.

Men ellers blir det nokså skiftende.

— Skiftende støvlevær kan vi kalle det, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdal ved Meteorologisk Institutt. Så rådet er:

- Man må i aller høyeste grad pakke ponchoen og støvlene. Og så kan man jo ta med solbriller, for solen kan titte frem i ny og ne, sier Løvdal.

I dag, under klubbdagen, er det ventet kraftig regn. Det vil nok føre til at det er vått på bakken første dag i Middelalderparken. Onsdag, samme dag som bandet Dråpe spiller, vil det ikke komme mange dråper.

LES OGSÅ:

Opphold

— På onsdag vil det for det meste være oppholdsvær, men det kan komme noen regnbyger da også, sier Løvdal.

Torsdag er imidlertid ikke like oppløftende. Et værsystem som kommer fra øst kan gjøre Rodriguez og Kendrick Lamar til en våt opplevelse.

— Torsdagen ser grå og våt ut. Det vil trolig komme jevn nedbør, ikke så kraftig, men det vil nok dryppe jevnt og trutt, sier meteorologen.Fredag vil det bli skiftende vær med regnbyger. Vinden vil komme fra sørvest, noe som vil merkes i Middelalderparken.

Siste konsert i Middelalderparken

Så var det lørdag. Når Slayer går på som siste band i Middelalderparken på mange år, vil det trolig være et vått publikum som ser på.

— Det blir trolig vått og surt. Vinden som blåser mot sørvest vil nok merkes. Det blir ikke spesielt bra vær, men kanskje det er typisk festivalvær, sier Løvdal.

— Det jeg kan si er at man får ta de dagene det er fint vær, og ikke bry seg så mye om regnet.

Alt håp er imidlertid ikke ute.

— Dette er ganske langt frem i tid, og atmosfæren er relativt skiftende. Så det kan endre seg. Men det som er sikkert er at vi får en ustabil værtype. Hvilken dag som blir best vet jeg ikke.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Uvær kommer med julesnø – fra 20 cm til en halv meter

 2. NORGE

  Nå kommer regnet

 3. NORGE

  Sør- og Østlandet får smake Europa-varmen i helgen

 4. OSLOBY

  Varmt til lands som til vanns

 5. NORGE

  Slik blir været under årets Øyafestival

 6. OSLOBY

  Nyt Oslo-solen mens du kan: Denne uken blir det mer gråvær enn skyfritt