Byliv

«Ingen tvil om at Øyafestivalen byr på full pakke»

Øyafestivalen er en rockeferie i egen by, skriver Cecilie Asker. Les kommentaren.

Øyafestivalen er en rockeferie i egen by, skriver Cecilie Asker. Arkivfoto. Løyning André/Aftenposten

 • Cecilie Asker Om Øyafestivalen

Etter å ha mesket oss i grillpølser, saltvann og solkrem i ukevis er nå de aller fleste av oss igjen tilbake i vanlige hverdagsrutiner. Men selv om fellesferien er over, og hovedstaden er i ferd med å vende tilbake til business as usual , er det fortsatt mange som har sommeren beste ferieopplevelse i vente.

Jeg snakker ikke om en råbillig sydenferie eller en familiefri hytteferie. Nei, jeg snakker om kombinasjonen av bra musikk, digg mat og hyggelig selskap, med andre ord en vaskekte rockeferie.

LES OGSÅ:

Ingen tidsklemme

afp000500765-lGyO4A9gYY.jpg Mariell Amélie Lind Hansen

I løpet av de neste dagene kommer studenter, småbarnsforeldre, hipstere, rockeveteraner og andre musikkhoder til å innta Middelalderparken. Det er ikke uten grunn at mellom tidsklemmer og hektiske timeplaner er det ryddet plass til sommerens største rockefestival. For her får man nemlig det mest relevante innen ny musikk ferdig sortert og servert på samme brett.Og mellom slagene er det fullt mulig å fylle på med både saftige økologiske burgere, glutenfri pizza, duggfrisk lokalbrygget øl og noe deilig naturvin.

Full pakke

Les også

«La ungdommen bråke i fred»

Det er ingen tvil om at Øyafestivalen byr på full pakke. Etter å ha besøkt dusinvis av festivaler i både innland og utland de siste årene, deriblant både Hove og Roskilde på sitt mest regnfulle, er jeg den første til å sette pris på det skyhøye komfortnivået.Men selv om jeg foretrekker festivaler som byr på gangavstand for kilehæler og en god Sancerre i friluft, er det noe langt mindre konkret som gjør Øya til en av mine festivalfavoritter.

Grønne av misunnelse

bakside-_wlONPm9_p.jpg Illustrasjon: Ane Hem.

Der de fleste musikkfestivaler i Norge forsøker å skape seg et navn basert på gode konsertopplevelser, er Øyafestivalens grunnmur laget av et annet materiale. Misforstå meg rett, årets festivalplakat er nok til å få de aller fleste norske festivaler til å bli grønne av misunnelse.Men jeg tør påstå at Øyafestivalen ville solgt ut selv om de hadde valgt helt andre headlinere. For selv om festivalen har hatt mange minneverdige konsertøyeblikk gjennom tidene, så er det noe mer som gjør at folk kommer tilbake år etter år.

Mange opplevelser

Jeg tok en uformell sjekk blant flere av mine venner og samtlige krevde en tenkepause da jeg spurte dem om deres beste konsertminne på Øya. Alle svarte at det var mye å ta av og da de endelig ramset opp noen høydepunkter, var ingen av dem overlappende. Da slo det meg at denne festivalen har like mange festivalopplevelser som det er publikummere.

Her handler det om mer enn bare å jakte på de store konsertopplevelsene, det handler like mye om totalopplevelsen, det å finne den rette stemningen, du vet #denfølelsen, eller skal vi si #denfestivalfølelsen.

De beste råvarene

En merkevare med tillit og lojalitet hos sine brukere er gull verdt. Men Øyafestivalen har ikke kommet hit uten mange år med gode festivalbookinger, og de kommer heller ikke til å forbli her hvis musikkteften skulle forsvinne.

Men så lenge Øyafestivalen fortsetter å sørge for tilgang på rockens beste råvarer, må det være lov for publikum å ta seg en pust i bakken; lene seg tilbake i gresset å nyte solnedgangen over Sørenga, mens et band man ikke helt husker hva heter spiller i bakgrunnen. Vi er jo tross alt på ferie!

Aftenposten på Instagram fra Øya

Følg oss fra Øya på @aftenoya og #aftenøya

Gi din anmeldelse av Øya-konsertene.

Ta en videokommentar, eller skriv litt tekst til et konsertbilde. Tagg med #aftenøya, så legger vi ut din anmeldelse på Osloby.no.

 1. Les også

  Her er Øya-programmet

 2. Les også

  Nå kommer Wu og tar deg!

 3. Les også

  Forbered deg på mobilkollaps under Øyafestivalen

 4. Les også

  Det blir «skiftende støvlevær» under Øyafestivalen

Relevante artikler

 1. BYLIV

  De 10 største «Øyablikkene» vi husker fra festivalens historie

 2. OSLOBY

  5 tips for å overleve Øyafestivalen

 3. OSLOBY

  Det viktigste på Øyafestivalen er tross alt publikum

 4. OSLOBY

  Lars Vaular: – Jeg har skapt veldig mange problemer for meg selv

 5. OSLOBY

  «Hold kjeft, Øya-publikum»

 6. KULTUR

  Øya-aktuelle Robyn får nordisk musikkpris