Byliv

Den jevne superhelt

Rudrevyen harselerer med den jevne manns problemer. Det resulterer også i en revy helt på det jevne.

 • Anders R. Christensen

Vår vurdering:

4 av 6

Det er ikke alltid lett å være superhelt. Det får Batman (Didrik Hagberg) erfare når han går på superheltfest og møter Wonder Woman (Zoe Mæland Rodgers). Foto: Anette Karlsen

Jesus og hans disipler våkner opp etter en skikkelig fyllekule og finner en bok (Bibelen) som tydeligvis har blitt skrevet i løpet av natten. F.v. Lars Andreassen, Eilif Fjeld Teisbo, Hedda Emilie Østrem, Didrik Hagberg og Ingvild Skjønsfjell Lakou. Foto: Anette Karlsen

Lars Andreassen som pratesyk rektor. Foto: Anette Karlsen

Ensemblet under finalenummeret. F.v. Didrik Hagberg, Eilif Fjeld Teisbo, Lars Andreassen, Ingvild Skjønsfjell Lakou, Hedda Emilie Østrem og Zoe Mæland Rodgers. Foto: Anette Karlsen

Hvor kult hadde det ikke vært å være superhelt? Å flygjennom luften og redde liv og banke opp skurker. Et perfekt liv for denspenningssøkende? Tro om igjen. Superhelter har hverdagsproblemer de også.

Det er nemlig ikke så lett å være Robin når samboer Batmanaldri skaffer spisebordet han har lovet, og i tillegg bæsjer i dusjen. Oghvordan skal man være tøff Spiderman når tjuvpakket ler av luesveisen man fårav den tettsittende masken?

Det er det som er den berømte røde tråden i årets Rudrevy:Hverdagsproblemene vi alle må leve med.

Ambisiøs Bon Iver-flørt

Som en skole med musikk, dans og drama-linje er Rud kjentfor å være gode på det musikalske, noe som også ble bekreftet da revyen bletildelt prisen for beste musikalske nummer under Revykavalkaden i fjor. I år,som i fjor, er bandet strålende, dansen godt koreografert mens sangnumrene og-ferdighetene er – vel – helt på det jevne.

Ett unntak er sangen mot slutten av første akt omhverdagsmarerittene vi alle opplever. At elevene her velger en så krevendemelodi som Bon Ivers ”Perth” er ambisiøst, men gjennomføringen er god ogfremkaller deilige frysninger på ryggen.

Ekstrem sakseløping

Likevel er det litt for mye ved Rudrevyen som er helt på detjevne. Det finnes flere gode enkeltnumre her. Alternative sportsgrener hosEkstremsportveko er for eksempel et morsomt sideblikk på ”farlige” ting man eroppdratt til ikke å gjøre.

Men det meste glir forbi uten helt å gjøre det storeinntrykket, annet enn småhumring her og der. Samtidig skusles flere potensieltgode numre, slik som rektortalen og publikummeren som kidnappes, vekk ved at detrekkes ut i det evige og litt til. Og litt til.

Jeg savner å le mer. Morsomme sketsjer som tarhverdagsproblemer skikkelig på kornet. Og jeg savner flere av de virkelig godeenkeltprestasjonene som kjennetegnet fjorårets skuespillerensemble.

At Rudrevyen ikke helt klarer å få grep omhverdagsproblemene er i år deres eget lille problem.

Relevante artikler

 1. BYLIV
  Publisert:

  Rudrevyen 2018: Talenter på scenen, men humoren mangler ryggrad

 2. BYLIV
  Publisert:

  Rudrevyen 2020 er altfor koselig

 3. BYLIV
  Publisert:

  Fossrevyen 2020 er en glødelampe i vintermørket

 4. BYLIV
  Publisert:

  Terningkast 6 til Snilerevyen 2019! Denne revyen er blitt et kunstverk

 5. BYLIV
  Publisert:

  Terningkast seks: Fossrevyen 2019 er et eventyrlig show

 6. BYLIV
  Publisert:

  Nesbrurevyen 2019: Billige poenger om dyre vaner