Byliv

Prosjekt «Truls» på god vei

Årets mest overraskende popstjerne varmer, uten å overbevise helt.

 • Robert Gjestad

Vår vurdering:

4 av 6

Å spille mange helt ukjente låter for et ganske å stort publikum er opplagt en krevende øvelse, men Truls fikser det, skriver vår anmelder. Paal Audestad

På starten av 2013 kom tidligere Lukestar— og Truls and theTrees-vokalist Truls Heggeros første solosingle «Out of yourself», mildt sagthelt ut av det blå. Den tidligere rockeren hadde virkelig strammet falsetten,lagt bort gitaren, og gått pur elektropop. Med utrolig fengende, fabelaktig ogkommersielt vellykket resultat.

LES OGSÅ:

 • Her er Øya-programmet
 • Sjekk bilder fra festivalen rett fra Instagram her
 • Her finner du vår Øya-seksjon med nyheter og anmeldelser
 • Her er anmeldernese Øya-tips
 • Slik blir Øya neste år - på Tøyen
  Et halvt år senere er det på tide å se fremover. Forforsommerens oppfølgersingle «The next» var ikke i nærheten av debuten, hverkenmusikalsk eller kommersielt. Nei, den tryna vel litt slemt, strengt tatt. Såhvor er vi nå, med soloalbumet på vei denne høsten? Tja, Truls er absolutt påvei.

Selv kaller han konserten på Øya for «et litt skjelvendeopplegg», men så ille er det da ikke, selv om det er mye folk foran scenen. Omhan har nerver, så vises ikke det der han raser frem og tilbake på scenen. Åspille mange helt ukjente låter for et ganske å stort publikum er opplagt enkrevende øvelse, men Truls fikser det.

Les også

Sent, men godt

Det virker kanskje ikke som om han sånn umiddelbart har mangeflere monsterhits som «Out of yourself» i ermet, men et par av de nye låtenehan spilte bar da virkelig bud om potensiale. Til tider var vi litt vel mye på en transportetappe frem motmannens «treat» til sitt publikum, den mye omtalte førstesinglen, men når haninnleder den varmt og bestemt med å be alle om å ikke bry oss om den idiotiskemengden av «haters» som finnes på nett og i virkeligheten der ute, så glemmervi strengt tatt det. At han skal oppleve det, muligens på grunn av noen ekstrakilo på kroppen, er bare utrolig.

Etter knappe førti minutter med herr Heggero solo på Øyafestivalen føler jeg nok athans falsettstyrte elektropop-prosjekt «Truls» ikke helt er i mål ennå, men somsagt absolutt på vei.

Og det er jo selve livet. I utvikling. Alltid.

Aftenposten på Instagram fra Øya

Følg oss fra Øya på @aftenoya og #aftenøya

Gi din anmeldelse av Øya-konsertene.

Ta en videokommentar, eller skriv litt tekst til et konsertbilde. Tagg med #aftenøya, så legger vi ut din anmeldelse på Osloby.no.

 1. Les også

  Få Øya-anmeldelsene direkte fra Instagram her

 2. Les også

  «Ingen tvil om at Øyafestivalen byr på full pakke»

 3. Les også

  Her er Øya-programmet

 4. Les også

  Dro fra London for å jobbe frivillig på Øya

Relevante artikler

 1. BYLIV

  De 10 største «Øyablikkene» vi husker fra festivalens historie

 2. KULTUR

  Se hele konserten: Lars Vaular avsluttet Øyafestivalen

 3. KULTUR

  James Blake på Øya: Feinschmecker-elektronika

 4. OSLOBY

  The Last Shadow Puppets: Grumsete lyd, sjarmløst og elendig vokal

 5. KULTUR

  Mener det må være lov å prate på Øya-konserter: – Kritikken blir for snobbete

 6. OSLOBY

  Her er din guide til lørdagen på Øyafestivalen