Byliv

«Sex tape» er hverken morsom eller romantisk

Miserabelt forsøk på romantisk komedie.

 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Vår vurdering:

1 av 6

Image for xstream video 19732

To ting er essensielt når du skal lage en romantisk komedie. 1) Den må være morsom. 2) Den må være romantisk. Sex tape feiler miserabelt på begge punktene. Sommeren er tydeligvis høysesong for lavmål på kino, for denne såkalte komedien er plump, masete og direkte usjarmerende.

Annie (Cameron Diaz) og Jay (Jason Segel) har to barn, og sexlivet mangler gnist. Da de møttes hadde de het sex overalt, og hele tiden. I dag sovner de i det de legger hodet på puten. Dette er sikkert et realistisk scenario for mange småbarnsforeldre, og det kunne nok blitt morsomt tolket med mer finesse en her. Annie får så ideen om å filme mens de har sex. Filmen havner opp i skyen, og derfra er veien kort til YouPorn. De setter i gang med halsbrekkende stunts for å få slettet den tre timer lange sexfilmen.

Total mangel på kjemi

Det virket som om jeg satt i kinosalen i tre timer også, selv om filmen bare er halvannen time lang. Det var nesten så jeg ønsket at jeg satt og så på sexfilmene til Paris Hilton og Pamela Anderson, som ustanselig nevnes i filmen. De må da være mer morsomme, sexy og på kanten enn dette mølet?

Jason Segel og Cameron Diaz prøver seg på sex i en av filmens svært usjarmerende scener. Claire Folger

I dobbeltmoralens hjemland er bruk av ord som vagina, penis og ereksjon sett på som svært vågalt. Du får riktignok sett et par nakne rumper, ellers er det meget pent og pyntelig, og komplett uinteressant. Ikke er den morsom og ikke er den sexy. Den er ikke engangufrivillig morsom.

Det er ikke det verste med filmen. Det som er ekstra ille er den totale mangelen på kjemi mellom Diaz og Segel. De mangler både sjarm, karisma og innlevelse. Det virker som om de spiller i to forskjellige filmer, det er ingenting mellom dem bortsett fra mekanisk sex.

Filmen har ikke skjønt at hvis den skal appellere til folk flest, og ikke bare til infantile unger som er nysgjerrig på tittelen, må de gi de to hovedpersonene noe mer å spille på seg imellom enn at de er kåte tullinger. Skal et forhold vare, må det inneholde mer enn sex. Det har denne filmen glemt.

 1. Les også

  Argentina-Tyskland: 0–0

Les mer om

 1. Film

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Dersom Jane Austen hadde levd i 2018, hadde kun kanskje laget «To All the Boys I've Loved Before»

 2. KULTUR

  Denne filmen burde aldri vært laget

 3. KULTUR

  Anmeldelse av «100 ting»: Strippet for originalitet

 4. KULTUR

  Kjetil Lismoen: Central Intelligence er en uinspirert kompisfilm

 5. KULTUR

  Julefilmtips 2019: Her kan du se julefilmene du elsker

 6. KULTUR

  «Elsk meg»: Fra Solsidan til Tinder-dating