Byliv

De første artistene som skal spille på Miniøya er klare

Det blir alt fra heavy metal til hip hop på Norges største festival for barn.

Vilde og Jesper Sjøberg-Nordahl var Aftenpostens anmeldere på Miniøya i år. Foto: Nicoline Haugsvær

  • May Synnøve Rogne
    May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder

Bob Hund, Black Debbath, Cezinando og Bare Egil Band er de tre første artistene som er booket til Miniøya i Tøyenparken 2017.

Miniøya er Norges største barnefestival, og målet er å presentere barn for et bredt spekter av musikk- og kulturopplevelser.

– Vi hadde 16 000 besøkende i 2016, da var vi for første gang utsolgt på forhåndssalg søndag. De siste lørdagsbillettene ble utsolgt i døren, forteller Anette Helle, kommunikasjonssjef i Miniøya.

I år blir det i alle fall alt fra indierock til heavy metal fra scenen i Tøyenparken. Dato for neste års festival er 10. og 11. juni.

– Har barn forskjellig smak enn et voksent publikum? Hvordan velger dere egentlig ut artistene som skal spille?

– Hvis voksne liker det, hvorfor skal ikke barn like det? Vi ønsker å gi barna konsertopplevelser av et bredt spekter hvor hovedfokuset ligger i kvaliteten. Vi booker artister på bakgrunn av ønsker fra blant annet festivalsjefene, som Bare Egil, og sammen med Miniøyas kunstneriske råd setter vi sammen et helhetlig program, sier Henriette Larsen, kunstnerisk leder Miniøya.

Programmet så langt:

I juni spiller Cezinando på Miniøya Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Svenske Bob Hund oppsto i 1991 som sier selv at de består av seks individer som ikke passer inn, men som passer sammen. De regnes som et kreativt rockeband som er solide også på scenen.

Med Cezinando skal vi til hip hopens verden og i år ble han «Årets Urørt» med låten «€PA» under by: Larm. Som om ikke det var nok ble han også kåret til «Årets Nykommer» under P3 Gull.

Black Debbath leverer blytung, norskspråklig politisk rock med humoristisk vri. De er kjent for gnistrende sceneshow og Miniøya blir neppe et unntak.

Bare Egil Band finnes i en lang rekke varianter, men i utgangspunktet er Bare Egil Band bare Egil med kassegitar, og det er nettopp dette små og store skal få oppleve i Tøyenparken neste år.

Les mer om

  1. Bob Hund
  2. Øyafestivalen
  3. Festival