Byliv

Madcon feirer steinhard festival

Granittrock begynte som en nabolagsfest, men er blitt hele byens gratisfestival. Nå feirer de ti år med bydelens store sønner, Madcon.

"Don't worry", her blir det høy stemning 12. september, når Madcon avslutter den tiende utgaven av Granittrock. Markedssjef Knut Akselsen passer på at regnskapet går i balanse. Rolf Øhman

 • Harald Fossberg
  journalist

Meg og Kammeraten min er Håkon Gebhardt og Martin Hagfors. De åpner moroa lørdag. Gitte Johannessen

OnklP og Jaa9 er blant artistene som skal skape fest i steinbruddet på Grorud neste helg.

22 000 så DumDum Boys avslutte Granittrock i 2006. Knut Buer

Razika åpnet Øya tidligere i år. Lørdag avslutter de på Ungdomsscenen. Braastad, Audun

afp000827383-3bO3jEILzm.jpg Carina Johansen

Skambankt avslutter Granittrock fredag. Schrøder, Tor Erik

— Da vi kjørte oppover til scenen i 2007 og så folkevandringen, skjønte vi hvor stort dette var. Vi hadde vel egentlig regnet med at det skulle være mer som en fritidsklubb-gig, sier Tshawe Baqwa i Madcon.

I år har de æren av å avslutte festivaljubileet lørdag kveld, 12. september.

Fra Granittrock trakk 3000 sjeler mellom blokkene på Ammerud, har de vokst seg stadig større. Nå er den blitt en fest for hele byen.

Musikk, sirkus, mat

— Vi skal ha full fest hele dagen, med nysirkus fra Bjerke, vafler, kebab og mye mer fra lokale tilbydere, sier markedssjef Knut Akselsen. - Dette skal være en fest for hele familien og hele byen.

Derfor er det både gratis og fri aldersgrense.

— Det eksisterer ikke et tilbud for dem under 18, sier Akselsen.

Tshawe, som vokste opp på Grorud, stemmer i.

— Det var ingenting her for oss da jeg vokste opp, det kom senere, sier han.

Les også:

Les også

De fornyer Konsert-Oslo

— Groruddalen har hatt et frynsete rykte, men det har også vært mye kreativitet her, sier Knut Akselsen og ramser opp DJ-ing, dans og bandvirksomhet blant mye annet.

— Jeg kommer egentlig fra Ekeberg, men det var her oppe jeg begynte å danse med Dancing Youth, som senere ble X-Ray og flyttet til byen, sier MadCon-makker Yosef. - Nå er det kult å komme opp på Romsås og treffe Don Martin som har DJ-workshop for ungdommene i nabolaget.

Ung scene i midt i smørøyet

Stovner rockefabrikk og Fyrhuset musikkverksted er to lokale tilbud som har vært med på å stimulere musikklivet i Groruddalen. De har også fått sin egen scene der de presenterer band fra området.

— Tidligere har vi hatt scenen oppe ved parkeringsplassen, men i år har vi den her nede sammen med hovedscenen, sier Akselsen. - Her har de en arena der de kan utvikle seg og lære å sette opp egne produksjoner.

Det er ikke småtteri av artister som spiller opp på Stemmern nedenfor Steinbruvann i år: Ved siden av Madcon kommer Admiral P, Onkl P og Jaa9, Raga Rockers, Kåre & the Cavemen, Honningbarna, Skambankt, Razika og Backstreet Girls – sistnevnte spilte også på festivalens første år.

Dugnadsånd

Granittrock baserer i stor grad på dugnad og frivillighet for å få hjulene til å gå rundt, men Knut Akselsen er veldig glad både for innsatsen som gjøres og at mange artister velger å spille her:

— Jeg tror det handler om at dette er en annerledes type festival: Her får man spille for et publikum man sjelden ellers møter – i og med at arrangementet er for alle uansett alder og rusfritt, trekker det mange flere, sier Akselsen.

Tshawe og Yosef er enige.

— Jeg gleder meg vilt, sier Akselsen: - Sommeren kom jo sent i år, og Granittrock avslutter festivalsesongen her i byen. Nå skal Madcon avslutte festivalen og sommeren med årets sommerhit: «Don't Worry».

 1. Les også

  Raga skal rocke granitten

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Aftenpostens festivalguide for Oslo-sommeren 2017

 2. OSLOBY

  99 grunner til å glede seg til konsertåret 2017

 3. BYLIV

  Den første rene barnebokfestivalen i Oslo er i gang

 4. BYLIV

  Paul Simon til Oslo

 5. BYLIV

  Christer Falck samler norske artister til Prince-hyllest

 6. BYLIV

  Middelalderfestivalen: - Mest moro, men også opplysende