Byliv

Søte dinosaurer i middelmådig film

Flott animasjon redder ikke den banale historien i «Walking with dinosaurs».

 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

Vår vurdering:

3 av 6

Vi blir hvis aldri lei disse gigantiske skapningene som vandret på jorden for mange millioner år siden. Nå har den populære BBC-serien Walking with Dinosaurs tatt skrittet ut i filmverdenen. Resultatet er en litt snodig blanding av naturdokumentar og Disney.

Selve TV-serien var animasjon presentert i naturdokumentarens form. I filmen har dinosaurene fått menneskelige trekk i beste Disney-stil.

Vi følger lille Patchi, en pachyrhinosaurus, på hans eventyr gjennom migrasjon, farer, søskensjalusi, forelskelse og heltedåder. Historien i seg selv er enkel og banal. Jeg vil si litt for banal.

Imponerende animasjon greier ikke å redde det banale trekantdrama mellom Patchi, Juniper og Scowler i <i>Walking with dinosaurs. </i> Fox Film

Det jeg har størst problemer med er den rare blandingen av fiksjon og dokumentar. Hver gang vi blir introdusert for en ny dinosaurtype, stopper handlingen opp og vi får en leksjon av en fortellerstemme, som i den norske versjonen er paleontologen Jørn Hurum.

Jeg tror filmen hadde blitt bedre hvis den bare hadde satset på å fortelle en søt og grei historie. For denne blandingen gjorde i alle fall at jeg ikke greide å leve meg inn i den til tider dramatiske skjebnene til disse dyrene.

Imponerende og livaktig

Når det er sagt, tror jeg unge paleontologer in spe, kommer til å finne filmen både underholdende og fengende. Animasjon er flott. Naturscenene er spilt inn i Alaska, mens dinosaurene er animert inn i etter tid. Dinosaurene er imponerende og livaktig – spesielt i 3D.

Men foreldre må være klar over at dette faktisk er langt fra Disneys uskyldige univers. For her skildres både skogbranner og angripende rovdyr med brutalitet og realisme. De minste barna kommer til å synes at den er altfor skummel.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. BYLIV

  «Paddington» er et kostelig bjørneeventyr

 2. BYLIV

  «Big Hero 6:» Imponerende Disney-show

 3. BYLIV

  Miyazakis farvel

 4. BYLIV

  Kjedelige kryp

 5. BYLIV

  Fortryllende drager i magisk film

 6. BYLIV

  «Jurassic World:» Dinosaurer har wow-effekten i behold