Byliv

Übercool jazzelektronika

Nils Petter Molvær inntar Sentrum Scene med musikk som forener jazz og elektronika.

 • Tone B. Værvågen

Med seg har han Eivind Aarset — gitar, Jan Bang - samples, DJ Strangefruit - turntables og Rune Arnesen - trommer.

Dersom dette topplaget av musikere og dj ikke er nok til å lokke deg ut i høstmerket kan kanskje kritikken av Molværs nye album "Er" overbevise deg. Vår anmelder gav albumet en absolutt velfortjent femmer og skrev blant annet:

"I stedet blåser Molvær mer avstemt og til tider rent melankolsk, og stoler på stemningene som bygger seg dvelende opp. Med tydelige låttitler som "Softer", "Water", "Darker", "Sober" og "Feeder" skjønner man at uttrykket varierer mellom rolig og energisk, uten at det går utover helheten.

Et ekstra pluss er Sidsel Endresens vokalbidrag, spesielt utfordrende i "Water". "Er" er nok ikke et nytt vendepunkt innen populær norsk jazz, men den er Molvær fra den lekre siden."Om det nye albumet sa Molvære selv dette til Aftenposten: - Denne plata er mer nedtonet og ikke så aggressiv som den forrige. Mer organisk, på en måte. Den er også mer konseptuell, sånn som "Khmer" var. Neste gang vet jeg ikke helt hvordan det blir, men jeg har noen idéer. Jeg har en mappe på PC'en med en del gode idéer, faktisk, smiler Nils Petter Molvær.

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Ta med piknikkurv og teppe og nyt alt fra klassisk til pop og elektronika

 2. BYLIV

  Dette er de nominerte til årets skolerevypriser

 3. BYLIV

  Nesbrurevyen 2019: Billige poenger om dyre vaner

 4. BYLIV

  Nesbrurevyen 2020: «En herlig alt-går-til-helvete-revy!»

 5. BYLIV

  Nesbrurevyen 2018: Det er ingen snarveier til en god revy

 6. BYLIV

  Stabekkrevyen 2019: Essensen av skolerevy