Byliv

Revyfantomet på Berg

I Bergrevyen kjemper nyhetsankerne og Thor Gjermund Eriksen i NRK mot et skummelt rikskringkastingsfantom. Det måtte bli gøy, og ja - det ble det.

 • Nordis Seel Tennes

Vår vurdering:

5 av 6

NRK hjemsøkes at et ondt fantom, og kringkastingssjefen Thor Gjermund Eriksen (spilt av Karl A. Bondø Bævre) er i en vanskelig posisjon. Til venstre nyhetsankerne Kaja og Mauritsius (spilt av Marte Midtgaard og Lauritz Lont). Foto: Anette Karlsen

Det er de musikalske innslagene som virkelig løfter Bergrevyen 2013. Sangene er godt skrevet og koreografien sitter som et skudd. Foran fra venstre: Lauritz Lont, Marte Midtgaard og Knut Mohrsen. Foto: Anette Karlsen

Sofie Stenseth i rollen som en journalist som ikke klarer å unngå å si "kort" og "liten" i et intervju med en kortvokst rap-artist spilt av Neki Pesi. Foto: Anette Karlsen

Det sto ikke på selvironoen til Neki Pesi, her spiller han en sirkusartist som er lei av at alle tror han ikke har andre talenter enn å være kortvokst. I rollen som sirkusdirektør: Knut Mohrsen. Foto: Anette Karlsen

Flykapteinen som roper «konkurs! Nesten...» så mange ganger at det til slutt kommer en ulv, er en av sketsjene hvor humoren ligger litt gjemt. Foto: Anette Karlsen

Årets Bergrevy har alt engod revy må ha: sexydans til «Cell Block Tango» fra Chigaco ,små spark til andre revyer (her til Elvebakkenrevyen), et bra band og samkjørteskuespillere. Det hele er rammet inn av en historie basert på romanen ogmusikalen The Phantom of the Opera . Ideen er original og holder mål helerevyen gjennom.

Operaen er byttet ut medNRKs redaksjonslokaler. Ikke nok med at de ser de som som sin viktigste oppgaveå kjempe mot den stadig voksende delen av befolkningen som leser Fifty Shadesof Grey når de ikke ser på Paradise Hotel, har de ogsåetRikskringkastingsfantom som lusker i gangene.

Far og sønn Gislefoss ogselvestekringkastingssjefThor Gjermund Eriksen må kjempe mot detonde fantomet. Den littdistréenyhetsankeren Kaja er revyens svar påChristine i The Phantom of the Opera, og blir kidnappet. For å få hennetilbake må nyhetsankeren Mauritsius gå i rikskringkastingsholmgang i grenen«ord» med fantomet.

Poengene ligger i tekstene

Revyen er også krydret medsketsjer om blant annet NSB, som «kommer når du minst venter det» ogen gjenggrunderesom ikke klarer å lage helt politisk korrekte navnpå bedriftene sine som Hans Ivar Video (HIV) og HerrPesto. Eventyret omgjetergutten som ropte ulv er gjort om til flykapteinen som ropte konkurs, enmorsom vri.

Sketsjeneer ofte preget av en underfundig humor, noe somfaktisk fungerer bedre ennovertydelige poeng. Som for eksempel en grundigbeskrivelse av arten nyhetsanker. Det er i tekstene at humoren og poengene ligger.

Finne seg selv – med far påslep

Det er de musikalske innslagene som bærerrevyen. Sangene er godt skrevet og koreografien sitter som etskudd.Skuespillernesom står på scenen er samkjørte og briljererbåde med sangstemmer og innlevelse. Et av høydepunktene er da Emily Kleppestø irollen som sønn Gislefoss, med obligatorisk pute under skjorten, fremførerTrond Viggo Torgersens klassiker «Tenke sjæl», men bytter ut«alene» med «med far»: «Finne seg sjæl – med far»og «lage seg mat – med far».

Det er ikke overflod av morsommeinnslag, men de som er der er til gjengjeld veldig gode. Og det er bra.

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Toralv Maurstad (90): – Jeg vil absolutt ikke fremstå som en sånn jævla, forfinet kjekkas

 2. A-MAGASINET

  Ja og nei er enige om bare én ting: Det er fullt kaos. Men ingenting er så vassent, usexy, upopulært og nødvendig som et kompromiss.

 3. BYLIV

  10 tips for helgen

 4. BYLIV

  10 tips til helgen

 5. BYLIV

  Det lukter Norwegian Wood

 6. BYLIV

  Tysk kraftpakke skal ryste Operaen i fire dager