Byliv

10 tips for helgen

Liker du tungrock eller Bach-arier, mote eller magikere? Eller kanskje du foretrekker verdensstjernen Andrea Bocelli? Velkommen til Oslo-helgens smørgåsbord av opplevelser!

Stor mann i stor hall: Andrea Bocelli er i Telenor Arena i kveld torsdag. Foto: Jon Hauge

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist
 • Harald Fossberg
  Kulturjournalist og tegneserieanmelder

1. Verdens-tenor i Telenor-arena

Den italienske stjernetenoren Andrea Bocelli er tilbake med kor og orkester. Bocelli har sunget duetter med artister som Sarah Brightman, Eros Ramazzotti og Céline Dion, og han har solgt mer enn 80 million album verden over. Kveldens program omfatter både opera-arier og et utvalg fra hans nyeste album Cinema, der han fremfører filmmusikk fra Evita, West Side Story og Dr. Zhivago med flere.

Hvor: Telenor Arena

Når: Torsdag kl. 18


2. Mote på utstilling

Dette bildet er fra oppvisningen til HOLZWEILER på Museum of Contemporary Art under Oslo Runway Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Mye av programmet under Oslo Runway er basert på lukkede visninger for bransjen. Er du interessert i mote, fortvil ikke. Nå åpner utstillingen Ree-See – Oslo Runway Showroom som presenterer et utvalg av kolleksjonene som ble vist under moteuken. Designere som stiller ut er Admir Batlak, Elisabeth Stray Pedersen, Since Oslo, Moiré og Michael Olestad.

Hvor: Holmens gate 4 på Aker brygge

Når: Varer til og med lørdag kl. 10–18


3. Kammermusikk i Vigeland-museet

Ole Bøhn inviterer til kammermusikk i Vigeland-museet søndag. Foto: Indrelid, Trygve

Fiolinisten Ole Bøhn inviterer til sesongens siste vinterkonsert i Vigeland-museet. Denne gangen har han fått med seg fiolinisten Odd Hannisdal, bratsjisten Mark Tukh, cellisten Chris Mui og kontrabassisten Dan Styffe. De vil fremføre verk av Isang Yun, Zoltan Kodaly og Antonin Dvorak. Hvor: Vigeland-museet.

Hvor: Vigeland-museet

Når: Søndag kl. 13


4. Drømmeteatralsk feiring

Foto: Handout

Dream Theater markerer at det er gått hele 25 år siden det progressive metalbandet ga ut et av sine beste album, Images & Words. Dermed kan publikum vente seg en opptreden der bandet fremfører albumet i sin helhet, men også med andre låtfavoritter.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Lørdag kl. 19.30


5. Tunge svensker vender tilbake

Horisont, svenske tungrockvektere. Foto: Anders Bergstedt

Det svenske rockebandet Horisont er tilbake i byen og har med seg norske Tempelheks. Hard-rockerne er nettopp klare med et nytt album, og bandet kan minne om Judas Priest, Deep Purple og Black Sabbath. Det lukter altså en tung og seig februarkveld.

Hvor: Pokalen, Vulkan

Når: Lørdag kl. 20


6. Sangstjernehyllest

Monica Zetterlund spilte revy med Povel Ramel i Oslo i 1966. Foto: Storløkken, Aage

Music with Z er en hyllest til det svenske jazz-ikonet Monica Zetterlund.
Bandet, med vokalist Gro Bjørnnes i front, fremfører favoritter fra den svært omfangsrike Zetterlund-katalogen. Her kan du oppleve melankolien i de svenske folketonene og livsgleden i musikal, kabaret og evergreen-repertoaret hun fremførte.

Hvor: Konserthuset

Når: Lørdag kl. 14


7. Bach for feinschmeckere

Foto: Arkiv/Ingvild Festervoll Melien

Den unge barytonen Halvor F. Melien er en etterspurt konsert- og operasanger, både nasjonalt og internasjonal, og har allerede sunget med den internasjonale kremen innen tidligmusikk-miljøet. Særlig kjent er han for sine Bach-tolkninger. Det kan du nyte på søndag da han skal opptre sammen med barokkensemblet Circles. På programmet står utvalgte arier med obligat fiolin og gambe fra kantatene og kammermusikk av Bach

Hvor: Akershus slottskirke

Når: Søndag kl. 19.00


8. En studie av et traumatisert sinn

Tom Sturridge i Remainder Foto: Tigerlily Films

Tommy Lørdahl var sjef for Oslo Internasjonale filmfestival. Han arrangerte 23 festivaler og nå har han fått sin egen programpost på Cinemateket hvor han presenterer filmer han mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Denne gangen har han valgt seg Omer Fasts nye film Remainder med Tom Sturridge i hovedrollen. En ung mann blir rammet av et fallende objekt mot hodet. Etter ulykken får han tilbud om en erstatning på 90 millioner kroner, hvis han aldri snakker til noen om det som har skjedd.

Hvor: Cinemateket

Når: Torsdag kl. 18.00 og søndag kl. 18.30


9. Magi rett i fanget

Magic Club Oslo er åpent for alle som vil la seg underholde av tryllekunstnere, magikere og illusjonister. Norske og utenlandske magikere varter opp med Closeup Magic og Stage Magic. Før showet kl. 20.00, som innledes med Burlesque-dansere, kan publikum bryne hjernen med såkalte Magic Puzzles.

Hvor: Gamla

Når: Torsdag fra kl. 19


10. God i nynorsk? Se her!

Har du 5 eller mer i sidemål? Da har det nynorske tungfolk-bandet Blodsmak et tilbud til deg: Med sin folkemusikk-heavy er de blitt kalt Odd Nordstoga på steroider. Nå gjester de Hard Rock Cafe med sitt energiske show, og har du 5 eller mer i sidemål, kan du ta med kopi av vitnemålet, og så får du gratis inngang.

Hvor: Hard Rock Cafe

Når: Fredag kl. 21

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

 1. Oslo
 2. Jazz
 3. Nynorsk
 4. Utstilling
 5. Film