Byliv

Skal du på Bruce Springsteen-konsert? Beregn god tid

Ruter anbefaler folk å ta T-banen

De mest iherdige fansen har allerede stilt seg i kø Foto: Borgen, Ørn

  • May Synnøve Rogne
    May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder

På tross av køforbud, har noen iherdige Bruce Springsteen-fans allerede funnet veien til Frognerparken og stilt seg i kø.

De fleste andre kommer nok til å dra litt senere til konserten torsdag kveld. Portene inn til publikumsområdet åpner klokken 16.00.

I en pressemelding skriver Ruter at de forventer mye folk og forsinkelser må påberegnes når 37 000 Springsteen-fans skal til Frognerparken torsdag ettermiddag.

– Det er mange mennesker som skal reise til konserten, og vi anbefaler derfor å beregne litt ekstra god tid. Det vil også være mange som skal hjem samtidig fra Frognerparken, og vi anbefaler å benytte T-banen. Alle linjer
kjører med doble togsett, sier Gro Janborg, pressevakt i Ruter.

Les også

Slik blir scenen når 37.000 mennesker skal se Springsteen i Frognerparken

Hun anbefaler også at du kjøper billetter før du går ombord for å spare tid. Det er stor fare for kø ved billettautomatene.

– Med så mange mennesker, må vi regne med forsinkelser for trikk og buss i området etter konsertslutt. Vi setter inn noe ekstra materiell på trikkens linje 12 og busslinje 20, frem til ca. klokken 00.30. For å unngå store køer, så kan det være lurt å gå til en holdeplass litt lenger unna Frognerparken på disse linjene, eller å ta T-banen, skriver Janborg videre.

Politiet ber folk ta det pent

Politiet ber også folk være oppmerksom på at det kan bli trafikale problemer i området. De ber også folk om å ta vare på hverandre.

– Ved konsertslutt vil det trolig bli betydelige trafikale utfordringer i forbindelse med publikumsutslipp fra området, og Middelthunsgate vil mest sannsynlig være stengt en periode fra kl.23 og utover. Vi oppfordrer alle til å ta hensyn og passe på hverandre slik at alle får en fin opplevelse, skriver de på sin Facebook-konto.

Og advarer samtidig folk i området om høyt lydnivå:

Bruk beina!

Hvis du ikke orker mas med kollektivtrafikk, er det også greit å få med seg at Frognerparken ikke er så langt unna Oslo sentrum. Det går helt fint å bruke beina.

Det er en fin spasertur opp eller ned Bogstadveien eller over Frogner. Hvem vet, kanskje det er et par pokémon’er å fange på veien.

Taxi er også en mulighet, det er flere drosjeholdeplasser i området. Her må du nok også beregne litt kø, men selskapene kommer til å sette opp ekstra kapasitet rundt Frognerparken i forbindelse med konserten.

Les også

  1. Dette er hans beste: Vi har gått gjennom alle Springsteen-albumene fra 1973 til i dag!

  2. Kristopher Schau varmer opp for Springsteen

Les mer om

  1. Bruce Springsteen
  2. Ruter