Byliv

Bli med på omvisning på Øyafestivalen på Tøyen

Onsdag åpner festivalområdet. Mer plass og mindre kø er blant stikkordene.

 • Olav Eggesvik
  Olav Eggesvik
  Journalist

Det er litt rart å se Tøyenparken, som nå er forvandlet til Øyaparken. De siste dagene har mange frivillige og ansatte jobbet hardt for å forvandle parken til festivalområde.

Osloby fikk en omvisning på det nesten klare området dagen før det åpner for publikum. I videoen øverst kan du se pressesjef Jonas Prangerød gi en omvisning.

Kanskje vil det føles som Øya når den fylles av et festivalklart Oslo-publikum. Det nye området gir også en mindre trang festival enn tidligere år i Middelalderparken.

— Området er omtrent 50 prosent større, uten at vi har lagt ut så mange flere billetter, sier pressesjef Prangerød.

Se hele programmet, inkludert klubbdagen.

Naturlig amfi

Bakkene i parken vil fungere som et naturlig amfi til hovedscenen, som i år naturlig nok heter Amfiet. Like ved ligger den mindre scenen Vindfruen, oppkalt etter statuen med samme navn som vil være godt synlig fra scenen.

Helt nord i parken, i enden som er nærmest Carl Berner, ligger Hagen, og på tomten der sirkusteltene vanligvis slås opp ligger nettopp Sirkusteltet. Det er en større utgave av teltscenen i Middelalderparken, og rommer omtrent 5.000 mennesker.

Det er omtrent 30 meter mer med bardisk i år, fra 50 til 80 meter totalt. Ølprisen vil ligge på 78 kroner for en halv liter. Maten serveres i år i et eget matområde.

Protesterer mot Øya

- Vil det bli mye slitasje på parkområdet etter festivalen?

En nabo har hengt opp følgende beskjed.

— Det har vært år med ustabilt vær i Middelalderparken, og vi har måtte rette opp i småskader der, så det er noe vi kan. Men det ser ut som om det ikke vil bli et problem i år, sier Prangerød.Les også:

Les også

Hvilken festivaltype er du?

Det er flere blokker svært tett på festivalområdet. En av naboene har markert sin motstand ved å henge opp et banner der det står «Flytt!» med store bokstaver, og «Øya ut av boligstrøk» tapet i vinduet.

Prangerød sier de har vært tidlig ute med nabovarsel, og har en egen kontaktperson for bekymrede naboer.

— Vi har fått ulike tilbakemeldinger fra naboene, og vi vil se hvordan det har gått når vi evaluerer festivalen til høsten, sier han.

Les også

 1. Alt du trenger om Øyafestivalen

 2. Festivaltypene på Øya

 3. Se Øya-konsertene live på Osloby

 4. Rocky gjør Øya – for Osloby

 5. Disse spiller på Øya – og rundt i byen

 6. Lysløype til Øyafestivalen