Byliv

Chick Corea kommer til Oslo

En av jazzens store pianister kommer med band til Oslo.

I november kan du oppleve Chick Corea på nært hold. Han avholder to intimkonserter på Nasjonal Jazzscene Victoria.
  • Svein Andersen
  • Harald Fossberg
    Kulturjournalist og tegneserieanmelder

Chick Corea kommer med sitt band The Vigil til Nasjonal Jazzscene i Oslo. De spiller to eksklusive klubbkonserter mandag 2. november.

— Dette er det største internasjonale navnet vi har hatt på programmet i Nasjonal jazzscenes historie, sier daglig leder Jan Ole Otnæs.

- Det er en sensasjon at en artist av dette kaliberet spiller på en så intim og liten scene som Victoria. Sånt kan du bare oppleve på en liten scene i New York.

Otnes forteller at årsaken til at de har fått tak i et så stort navn er at Nasjonal Jazzscene har bygget opp en relasjon med artister og agenter gjennom årene.

— Vi har fått et godt renommé i jazzmiljøet, bl.a. gjennom våre intimkonserter med Dee Dee Bridgewater. Slikt blir lagt merke til. Derfor har publikum nå en unik sjanse til et eksklusivt nærmøte med en av jazzhistoriens aller største musikere, sier Otnæs.

Slo igjennom med Miles Davis

Musikeren Chick Corea er en av jazzens store stilskapere, både som utøver og komponist, men også som band- og orkesterleder, samt som eminent soloutøver.

Han har spilt og samarbeidet med mange av jazzens virkelige storheter, vært en del av Miles Davis’ gruppe, der han etterhvert erstattet Herbie Hancock på keyboard. Corea var med banebrytende album som In A Silent Way og Bitches Brew , da Davis "gikk elektrisk" i overgangen til 70-tallet.

ta20df70-wlhafAI2v8.jpg

Kort tid etter startet Corea jazzfusion-gruppen Return to Forever, hvor bl.a. Stanley Clarke, Joe Farrell, Airto, Flora Purin, Al DiMeola og Lenny White var innom bandet.Senere startet han en annen fusion-gruppe, The Elektric band. Han er også opphavsmannen for jazzstandarder som «Spain», «La Fiesta» og «Window».

Et år siden siste Norges-besøk

Corea var Artist in residence under Moldefestivalen i 2000. Siden har han vært på Norges-turné i 2001 og 2010, og spilte på Kongsberg i fjor.

Han har også hatt et suksessfullt samarbeid med Trondheim Jazzorkester, og har samarbeidet med den norske musikeren Erlend Skomsvoll.

I tillegg til sine mange meritter gjennom sin over 50 år lange karrière, er Corea også kjent for sin rause tilnærming til publikum og sine medmusikanter. Chick Corea er ikke en musiker som hviler på sine laurbær, men haster videre til nye spennende prosjekter, alltid på utkikk etter nye musikalske utfordringer.

Kommer med unge musikere

Albumet The Vigil og bandet med samme navn består av unge musikere som gis rom til progressive utflukter. The Vigil er blitt hyllet av kritikerne som en dynamisk plate med intensitet og fokus. Bandet er mangefasettert med sterke talenter og soloprestasjoner, løftet til en samspilt og engasjerende enhet.

Chick Corea & The Vigil er: Chick Corea – piano/keys, Charles Altura – gitar, Carlitos Del Puerto – bass, Luisito Quintero – perkusjon, Tim Garland – treblås og Marcus Gilmore – trommer

**_Chick Corea & The Vigil spiller på Nasjonal Jazzscene 02. november kl. 18.00 og 22.00.

Billettene legges ut til salg i dag torsdag kl. 09._**

Les også

  1. Godt nytt fra Corea

  2. Forutsigbar Corea