Byliv

Melafestivalen reduseres

Blir markering istedenfor firedagersfestival.

Melafestivalen blir redusert fra firedagersfestival til en markering fredag ettermiddag. Bildet viser folk på konsert med Sivan Perwer på Mela et tidligere år.FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN Berg-Jacobsen Jon-Are

 • Tora Systad Tyssen

Les også: Norway Cup går som planlagt

Søndag sendte Melafestivalen ut pressemelding om at deres arrangementer, som skulle gå fra torsdag til lørdag denne uken på Operaen og på Rådhusplassen, ville gå som planlagt. Mandag hadde de ombestemt seg om meldte at de i ly av de siste dagers hendelser heller ville gjennomføre årets Mela som et endagsarrangement.

— Arrangementet skal være en markering av samhold og viktigheten av å stå sammen om de verdiene Mela representerer, skriver festivalledelsen i en pressemelding.

Fredag klokken 18 vil markeringen finne sted på Rådhusplassen i Oslo. Der vil blant annet kulturminister Anniken Huitfeldt og artister som Ky-Mani Marley, Karpe Diem, Ciwan Haco, Linton Kwesi Johnson og Sain Zahoor opptre.

Festivalledelsen sier de med denne markeringen ønsker å bringe Oslos befolkning og verden sammen i ettertanke og solidaritet med de som er rammet, og de lover at Mela og deres verdier ikke lar seg stoppe.

— Vi vet at Melafestivalen kommer til å gi Oslo og verden dans, musikk og glede i mange, mange år fremover.

Mela har vært arrangert i ti år under parolen ”Oslo i verden, verden i Oslo”, og årets festival har slagordet ”Flow of Freedom”.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Kulturen tar byen tilbake

 2. OSLOBY

  Khalid Salimi: Festivalgeneral for Mela, byens store samlingspunkt

 3. OSLOBY

  Det blir Norway Cup

 4. BYLIV

  10 tips for Oslo-helgen

 5. OSLOBY

  Melafestivalen betaler 60.000 til Oslo kommune, leier videre for det tidobbelte

 6. BYLIV

  Wyclef Jean til Melafestivalen