Byliv

Entusiasme og iver

Manglerudrevyen vil gi oss det lille ekstra. Det klarer de… nesten.

 • Anders R. Christensen

Vår vurdering:

5 av 6

Manglerudelevene leverer en enorm entusiasme og spilleglede, midt iblant all konfettien som jevnlig slippes over scene og publikum. ROBERT MCPHERSON

I fjor vant Manglerudrevyen prisen for åpen klasse underRevykavalkaden, med sine mentometerknapper som gjorde at publikum kunne velgehvilket nummer de ville se. Og du skal ikke se bort ifra at Manglerud i detminste vil sikre seg én nominasjon i år også, med det fantastiske og oppfinnsommeåpningsnummeret. Her er overraskelse et viktig stikkord, så vi lar det være meddet.

Det er vanskelig å finne tid til å trene. Da er det godt at SATS kan stille med aerobicinstruktør (Fanny Andersen) under styremøtet. Vilde Berg forsøker å henge med så godt hun kan. ROBERT MCPHERSON

Åpningsnummeret er samtidig et godt eksempel på detManglerudrevyen spiller på: De vil gi oss ”det lille ekstra”, fordi både de, ogvi i publikum, fortjener det. Og de gir så det monner.

Døde barn og levende dukker

Det er nemlig to intense timer med revy vi får se.Skuespillerne viser en enorm spilleglede, og trøkker til fra begynnelse tilslutt. Til tider glir enkelte av skuespillernes entusiasme nesten over ioverspill, men la gå.

Til tider er det nemlig utrolig gøy i salen på Manglerud.Det går fra herlige monologer, slik som Magnus Finnangers fantastiske”Kostymonolog”, via en rekke skrudde og morsomme sceneskift-numre, blant annetett hvor Harris Smailagic er fantastisk som styrelederen som er effektiv ogarrangerer aerobic på styrerommet, til den oppriktig ekle ”Marerittet” hvorscene og sal oversvømmes av levende dokker, døde barn og maskekledde drapsmenn.

Harris Smailagic (t.v), med sin autoritet og innlevelse, og Magnus Finnanger, med sine skrudde karakterer, er strålende gjennom store deler av revyen ROBERT MCPHERSON

De resirkulerer også noen av de bedre ideene fra fjoråretsrevy, blant annet med ”Hei anmelder, se hva vi kan” (ja, jeg rødmet), og”Familiefilmkveld 2.0” hvor skuespillerne selv står for lydsporet til enfilmtrailer. I fjor var sistnevnte en imponerende øvelse i a capella ogstemmekunst, men årets versjon delvis faller igjennom i mangel på gode stemmer,og ved at den er for kaotisk.

Mangler det lille ekstra

Men midt iblant all entusiasmen, og kiloene med konfetti somslippes over scene og publikum i løpet av forestillingen, kommer imidlertidnoen av poengene litt i bakleksa.

Fluoriserende varsel om pause. ROBERT MCPHERSON

Veldig mye er morsomt, intelligent ogoppfinnsomt gjort, men en del av numrene kunne med fordel vært kuttet ned(”Sikkerhetsklarering”) eller ut (”Irristasjon FM 99,9”), eller blitt spissetenda litt til (”Dyrene i Afrika…”).Ja, dette er et billig poeng, men det er ikke mindre sant avden grunn: Manglerudrevyen mangler fremdeles det bittelille ekstra for å nåhelt til topps.


Tidligere anmeldte skolerevyer:

Manglerudrevyen:

Les også

Entusiasme og iver

OBS-revyen:

Les også

Både sjarm og budskap

Nadderudrevyen:

Les også

Bærums mange ansikter

Lambertseterrevyen:

Les også

God innpakning

Bjørnholtrevyen:

Les også

Nesten helt der oppe

Eikelirevyen:

Les også

I ellevill utakt

F21-revyen:

Les også

Fortsatt under arbeid

Stabekkrevyen:

Les også

Trekkes opp av skuespillerne

Vallerrevyen:

Les også

Valler rundt

Ullernrevyen:

Les også

Tam klisjébonanza

Persrevyen:

Les også

Ut av firerfella

OHG-revyen:

Les også

Herlig politisk satire

Nissenrevyen:

Les også

#denfølelsen

Bergrevyen:

Les også

Revyfantomet på Berg

Rudrevyen:

Les også

Den jevne superhelt

Fagerborgrevyen:

Les også

Humor og alvor

Nesbrurevyen:

 1. Les også

  På vei mot helvete

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Dette er de nominerte til Årets skolerevy 2018

 2. OSLOBY

  Nissenrevyen 2017: Ikke et kjedelig sekund i Skam-kulissene

 3. BYLIV

  Åsrevyen 2019: God grunn til optimisme

 4. BYLIV

  Nadderudrevyen 2018: Tøyer grenser mer enn lattermuskler

 5. BYLIV

  Fossrevyen 2020 er en glødelampe i vintermørket

 6. BYLIV

  F21-revyen 2018: Internhumoren renner over