Byliv

Eikelirevyen i ellevill utakt

Eikelirevyen er en ellevill og tilsynelatende uredigert blanding av konsepter, idéer og karakterer.

 • Maren Ørstavik

Vår vurdering:

3 av 6

Hva skjer når man bruker The Force på en chili? Darth Vader som tv-kokk er en knakende god idé. ANETTE KARLSEN

Et innslag av det absurde slaget: Cecilia Hedvig Sveen og Tarald Aas Reite som bærumosauruser. Med tutuskjørt. ANETTE KARLSEN

Statsministeren krever handlekraft i et ganske uklart statsrådmøte. F.v.: Felix Treider, Herman Siggerud, Cecilia Hedvig Sveen, Catherine Drevvatne og Magnus Bangum. ANETTE KARLSEN

De kaller det et nødnummer, og det er det også, men eikelidanserne får i det minste shaket på korte skjørt til Gangnam Style. Foran: Peter Hesselroth. ANETTE KARLSEN

Disney kjøper Star Wars for 23 millioner, kunne vi lese i avisene i oktober 2012. Det har Eikeli gjort revy av. Star Wars 7 er på trappene, og det er castingsketsjer, manus-sketsjer og regi-sketsjer som alle ender med kosete, ikke-voldelige alternativer. Det aner oss at eikelielevene(-s instruktører) er skeptiske til at feel-good disneyfolk skal tukle med beinseriøs stjernekrig. Så begynner det å skli ut.

Les også

På vei mot helvete

Uklart og uten framdrift

Star Wars-konseptet er kjernen i revyen, men de fleste av sketsjene er uklare og uten framdrift. Etter syv Star Wars-sketsjer med det samme poenget, koseliggjøringen av Star Wars, er det klart at det ikke kommer til å skje noe med ”historien”.

Ari Behn (Felix Treider) i full vigør i sketsjens beste nummer, en mash-up av ulike tv-konsepter og personligheter. Bak er en rasende Eivind Hellstrøm og en perpleks Didrik Solli Tangen. Anette Karlsen

Den avsluttes med revyens høydepunkt – en ellevill mash-up av Darth Vader som tv-kokk (”Jeg jukser litt og bruker et lyssverd. Dere hjemme kan bruke en kniv.”), en rasende Eivind Hellstrøm, Didrik Solli Tangen, Jan Fredrik Karlsen og Ari Behn. Jeg skjønner ingenting, men det har tempo og en slags timing, og er på et rørete vis ganske morsomt.

Så er Star Wars-konseptet mer eller mindre over, og vi går over i gjentatte meta-sketsjer om revymøter, der ingen har skrevet noe, og ensemblet må ty til et nødnummer med Gangnam Style-dansing. Å nei, klager skuespillerne i sketsjen, og vi klager med. Det er et nødnummer, og å anerkjenne det gjør det ikke særlig bedre.

For mange, for mye, for ofte

Petter Hesselroth og Magnus Bangum i et fantastisk sært naturprogram om sneglenes parringsritualer. Anette Karlsen

Likevel er det momenter av humor. Idol-auditionene er fine når lyd og lys fungerer, og Hanna Hasselberg er god som en selvelskende Tone Damli. Litt mer dialekt-øving hadde faktisk gjort henne strålende. Hasselberg er også hysterisk morsom når hun, som seg selv, innstendig ber publikum ikke legge ut bilder av henne på Facebook som den bananslikkende Tone.

Revyen har også et utall gjennomgangsfigurer – i tillegg til Star Wars-figurene dukker stadig Aksel Henie, Didrik Solli Tangen, Nicolai Cleve Broch, Batman og en dagbladetjournalist opp, i både egne og andres numre. Nå og da er det gøy, men til sammen er det altfor mange, altfor mye, altfor ofte.

Eikelirevyen består av en haug med gode idéer, konsepter og karakterer. Men når alt røres sammen, er det heller ingenting som kommer til sin rett.


Tidligere anmeldte skolerevyer:

F21-revyen:

Les også

Fortsatt under arbeid

Stabekkrevyen:

Les også

Trekkes opp av skuespillerne

Vallerrevyen:

Les også

Valler rundt

Ullernrevyen:

Les også

Tam klisjébonanza

Persrevyen:

Les også

Ut av firerfella

OHG-revyen:

Les også

Herlig politisk satire

Nissenrevyen:

Les også

#denfølelsen

Bergrevyen:

Les også

Revyfantomet på Berg

Rudrevyen:

Les også

Den jevne superhelt

Fagerborgrevyen:

Les også

Humor og alvor

Nesbrurevyen:

: Tone Damli på fotoshoot. Hanna Hesselberg gjør en god figur som den selvelskende Tone. ANETTE KARLSEN

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Munchrevyen 2018: La det krenkes!

 2. BYLIV

  Åsrevyen blåste anmelderen av banen: – Et under i Ås

 3. BYLIV

  Nesbrurevyen 2019: Billige poenger om dyre vaner

 4. BYLIV

  OBS-revyen «Dum,» kunne vært smartere løst

 5. BYLIV

  Eikelirevyen 2019: En tidsreise som kunne vært så mye mer underholdende

 6. BYLIV

  Nesoddrevyen 2020: Norges søteste revy om David Bowie