Byliv

Dette må du bare få med deg på Bylarm

240 konserter på 16 scener i Oslo sentrum fra onsdag til lørdag. Det trengs god kondis til det. Eller at du legger opp løypa på forhånd.

Turbonegro er kanskje ikke det mest unge og lovende bandet på Bylarm. Men gjett om det kommer til å bli fullt når de spiller i Wimp-teltet på Youngstorget. Foto: Strømdahl Monica

 • Harald Fossberg
  Harald Fossberg
  Kulturjournalist og tegneserieanmelder
Les også

Bør sjekkes ut

Bylarm er blitt et utstillingsvindu ikke bare for norske band, men også et springbrett for nordisk musikk som vil ut i verden. Derfor har du sjansen til å få med deg noe av det beste både fra Norge og våre naboland.

Listen vi presenterer er langtfra komplett, og det kan lønne seg å sjekke ut andre konserter enn de vi anbefaler.

Og husk, selv om bransjen er tungt til stede, er det fremdeles først og fremst oss musikkelskere Bylarm er ment å favne. Så møt opp i tide, unngå å følge stimen, så finner du kanskje ditt nye favorittband eller -artist før kompisene. Eller anmelderne . . .

Les også

Hiphop-scenen

Må-se-bandene:

Her kan du se de etablerte bandene:

Onsdag:

Elephant 9 med Reine Fiske

Bandkollektivet har fått med seg den svenske kultgitaristen Reine Fiske fra bl.a. Träd Gräs och Stenar og Dungen. Regn med gnistrende psykedelisk jazz.

Wimp-teltet, Youngstorget kl. 23.30

Sirkus Eliassen

Brødrene Erik «Glede» Eliassen og Magnus «Positivitet» Eliassen debuterte sommeren 2011 med "Hjem til dæ". Så kom "Opp ned bak frem", "Æ vil bare dans" og "Før du går". Alle singlene har solgt til platina.

Wimp-teltet, Youngstorget kl. 0.30


Ida Jenshus Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix

Torsdag:

Ida Jenshus

Countryartisten som har fått kastet rojale tilnavn etter seg og har fått to Spellemannpriser. Skulle tro hun blir nominert i år igjen for albumet Someone to love fra i fjor.

Rockefeller kl. 21.30

Efterklang

Det danske bandet har fått mye oppmerksomhet i hjemlandet og utlandet. Nå er de tilbake med sine drømmende, storslagne låter.

Rockefeller kl. 22.30

Turbonegro

De norske deathpunkerne er tilbake med ny vokalist og albumet Sexual Harassment . Dette kommer til å svi .

Wimp-teltet kl. 23.30

Thomas Dybdahl

Er han Norges riksmelankoliker? Prisdrysset og salgstallene forteller at han i hvert fall ikke er langt unna. Nå lader han opp med Bylarm-konsert før lansering i Storbritannia.

Sentrum scene kl. 01

John Olav Nilsen & Gjengen

I løpet av tre album har bergenseren tatt Norge med storm med sin indiepoprock. Nå blir det spennende å se hva resten av verden får ut av hans såre, underfundige norske tekster.

Gamla kl. 01

Kaveh

Han regnes som Norges største hiphop-håp med sine festivalopptredener. Har også vært gjest på en Madcon-låt. Ikke så verst for 18-åringen fra Iran og Grünerløkka

Wimp-teltet, Youngstorget kl. 2.30

Neneh Cherry

Fredag:

Neneh Cherry & RocketNumberNine

Neneh Cherry har holdt på i en årrekke og hatt mange hits. I fjor slo hun seg sammen med de norske jazzerne The Thing. I år er hun med Radioheads nye favorittband. Dette er deres andre opptreden sammen.

Sentrum scene kl. 20

Taken by trees

Det svenske bandet ledes av Victoria Bergsman fra The Concretes. Førstealbumet ble spilt inn med lokale musikere i Pakistan, det nyeste på Hawaii.

Turbonegro

Intimkonsert med deathpunkerne (se over). Her blir det fullt og enda litt til . . .

Mono kl. 23

Efterklang

(Se over)

Kulturkirken Jakob kl. 24

Shining

bandet som ledes av Jørgen Munkeby slo igjennom for alvor med albumet Blackjazz . Nå er oppfølgeren One one one klar. Gjør deg klar til en jazzutblåsning av de sjeldne.

Rockefeller kl. 0.30

LCDMDF

Den finske søskenduoen har gjort seg bemerket på festivaler rundt om i Europa, og har varmet opp for bl.a. Robyn. Nå får Oslo-publikumet en smak av dansbar electro-pop-punk.

Wimp-teltet 2.30

Monica Heldal er en singer songwriter med en stemme som har vakt oppsikt. Se henne i Kulturkirken Jakob torsdag. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Lørdag:

Bernhoft&friends

Fjorårsvinneren av Statoil-stipendet takker med å opptre under årets utdeling av stipendet. Her slår du to fluer i en smekk: Se hvem som får pris og lytt på multiinstrumentalisten og Spellemannprisvinneren.

Sentrum scene kl. 19.30

Taken by trees

(SE over)

Kulturkirken Jakob kl. 23

Ida Jenshus

(Se over)

Herr Nilsen kl. 23.30

Mikhael Paskalev

Countrypop-artisten som spås en lysende fremtid og er blitt sammenlignet med bl.a. Paul Simon og Everly Brothers

Rockefeller kl. 0.30

Truls

Eks-Lukestar-vokalisten og gitaristen har gått fra å være en bråkete indiepopper til å dyrke sin indre R&B/soul/electro-artist. Debutalbumet er på vei. Få en forsmak.

Wimp-teltet kl. 0.30

Neneh Cherry & RocketNumberNine

(Se over)

Kulturkirken Jakob kl. 01

 1. Les også

  Larmen og gleden

 2. Les også

  Hiphop-høydepunkter på Bylarm

 3. Les også

  Bylarm-artister som bør sjekkes ut

Jarle Bernhoft fikk Statoil-stipendet under Bylarm i fjor. I år spiller han under utdelingen av årets stipend på Sentrum scene lørdag. Foto: Storfjell Ingar

Relevante artikler

 1. BYLIV
  Publisert:

  Ekspertene gir deg sin guide til Bylarm

 2. KULTUR
  Publisert:

  Seks Bylarm-artister du bør få med deg

 3. BYLIV
  Publisert:

  Hvem av disse vil du høre i Oslo i februar?

 4. OSLO
  Publisert:

  Her er konserthøsten i Oslo

 5. BYLIV
  Publisert:

  Ringenes Herre-magi, konsertbonanza og moro for de minste. Her er våre tips for Oslo-helgen.

 6. OSLO
  Publisert:

  10 tips for helgen