Byliv

Øya-sjefen vil helst bli i Tøyenparken

Planen var å flytte tilbake til Middalalderparken. Øya-sjef Tord Rønning Krogtoft forteller at fremtiden for festivalens plassering fortsatt er åpen.

- Til høsten skal vi gå i dialog med kommunen om fremtiden. Hva som blir løsningen etter 2018 kan jeg ikke svare på enda, forteller Tord Rønning Krogtoft, daglig leder for Øyafestivalen. Her under fjorårets festival. Olav Eggesvik

 • Sol Sigurjonsdottir

Øyafestivalen har en avtale med kommunen om å bli værende i Tøyenparken til 2018. Hva som skjer videre er fortsatt uklart, forteller Tord Rønning Krogtoft, daglig leder Øyafestivalen.

— Nå som dere har utvidet med en ekstra scene og solgt flere billetter – er det i det hele tatt mulig å flytte tilbake til Middelalderparken?

— Det er klart at det er en mulighet. Vi har en avtale til og med 2018. Det skal vi etter hvert se om vi kan få en forlengelse på. Vi er ikke fremmed for å flytte tilbake, men det forutsetter at en del ting ligger til rette, som infrastruktur og at parken kan bli på den størrelsen vi trenger. Vi trivdes godt i Middelalderparken, men vi trives ekstremt godt i Tøyenparken.

Tidligere har festivalledelsen sagt at det er et mål å flytte tilbake. Det er ikke sikkert at det gjelder lenger, forklarer han.

— Offisielt sett skal vi tilbake, men vi får nesten bare vente og se. Det er mange forskjellige byggeplaner på Tøyen i årene som kommer, som kan påvirke hvordan vi kan bruke parken. Vi håper at kommunen og politikerne tar hensyn til festivalen, slik at det går an å lage festival i byen.

- Er lokalpatriot, og håper på Tøyen-fremtid

Krogtoft tror mange fikk bedre konsertopplevelser i Tøyenparken enn hva man har fått i Middelalderparken. Med det naturlige amfiet ble det lettere å se artistene på scenen, selv om man ikke er over 1,85. At det bare tar syv minutter å komme seg fra Majorstuen til Tøyen, er også en bonus, forteller han.

— Tøyen er Oslo sentrum så det holder. Det er digg for oss å kunne være så sentralt. Samtidig er det rett og slett litt åpent hva som kommer til å skje. Vi trenger en avklaring ganske fort, og skal begynne å samtale med Bymiljøetaten om årene fremover allerede til høsten. Vi har et godt samarbeid, og et godt forhold til kommunen.

- Hva håper du på selv?

— Jeg har bodd i Oslo siden 2002, og har bodd på Tøyen i alle år. Jeg er lokalpatriot, og personlig håper jeg at vi blir værende på Tøyen. Det er min mening helt personlig og ikke fra Øya offisielt, fordi festivalområdet bare er 80 meter hjemmefra. Så jeg vil gjerne bli på Tøyen av rent egoistiske grunner, men også fordi det funker så bra å ha festival her.

Ny scene og oppgradert festivalområde

Festivalen er også utvidet noe sammenlignet med fjoråret. Nå er også fotballøkka ved parken tatt i bruk.

— Det er mye som er nytt i år. Den største nyvinningen er den nye scenen Hi-Fi Klubben, det er en viktigste og kuleste forandringen som publikum kommer til å legge merket til. I tillegg er det gjort forbedringer på nesten alt, vi har blant annet oppgradert Hagen og Vinfruen-scenene. De er blitt bedre og større, sier Krogtoft.

Det er solgt over tusen flere billetter til årets festival, sammenlignet med fjorårets. Responsen er at folk ønsker seg god plass på festivalen. Derfor ønsker de ikke å øke for mye.

— Vi fikk de beste tilbakemeldingene på publikumsundersøkelsene vi noensinne har fått i fjor. Mange pekte på at Tøyen ga dem bedre plass, og da er det viktig for oss å holde på dette. Derfor vil vi ikke bare fylle på med folk, men heller ha en moderat økning.

 1. Les også

  Øya-festivalen advarer mot billetter som blir solgt flere ganger

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Øya-sjefen: – Hvert år gleder jeg meg aller mest til alt er over

 2. OSLOBY

  Her er din guide til lørdagen på Øyafestivalen

 3. OSLOBY

  Her er din guide til fredagen på Øyafestivalen

 4. KULTUR

  Én festival ble utsolgt på noen få sekunder. Billettene fyker unna før festivalsommeren.

 5. OSLOBY

  På Øya for å lære å selge norsk kultur

 6. OSLOBY

  Festivalåret 2018 er allerede godt i gang