Byliv

Har kommet for å bli

Oslo Live med nye navn.

Santigold på Roskilde i fjor. AP

 • Andre Løyning

Olsen Olav

Santigold – som Santi White nå bruker som artistnavn etter at en navnestrid i februar tvang henne til å bytte vokal fra o til i midt i navnet – var en av de mest forhåndshypede artistene i fjor –

Les også

Det er ikke gull alt som...

.

Hun skulle dukket opp på Hove i fjor, men avlyste. Nå blir det Oslo Live på henne i stedet i juli, melder NTB. De fire andre nye navnene er britiske Does It Offend You, Yeah?!, svenske Nordpolen og de norske bandene New Violators og Monolithic.

Lynstart

Det startet med en uventet telefon. Gaute Haaversen-Westhassel og Magnus Ulvik var i Frankrike da telefonen kom om at Quartfestivalen i Kristiansand hadde gått konkurs, og de ble tilbydd å overta de allerede inngåtte kontraktene. Etter en halvtime hadde de bestemt seg – og dermed var festivaldrømmen født.

–Hva tenkte dere da?

rightFestivalsjefene i Oslo Live: Gaute Haaversen-Westhassel (t.v.) og Magnus Ulvik. Berg-Jacobsen Jon-Are

– Vi tenkte at dette var såpass bra artister at vi måtte gjøre noe. Vi hadde tenkt å dra på Quart selv, og da vi fikk tilbudet om artistene, tenkte vi at det var perfekt for oss. Resten av artistene booket vi på to uker, forteller festivalsjef Haaversen-Westhassel.

Umiddelbar suksess

Barnet ble døpt Oslo Live, og trakk rundt 22 000 publikummere til dåpen på Kontraskjæret i fjor sommer. Til sammenligning hadde Norwegian Wood totalt 32 000 deltagere. Og fjorårets Øya-festival hadde godt over 70 000 besøkende. Ikke verst til en nyfødt festival å være.

– Det beviste at det er rom for en tredje festival i Oslo. Vi har funnet vår arena og gjort noe riktig. Allerede før første festival var i gang begynte vi å tenke på 2009.

Torsdag sendte Oslo Live ut pressemeldingen der de bekrefter flere av artistene som skal være klare for sommerens festival. Blant artistene er de norske folkefavorittene deLillos, det svenske metallbandet Opeth, de belgiske discokongene 2ManyDJs og den amerikanske hipster-produsent/DJ-en Diplo. Med et så bredt program satser festivalen på å fylle scenene på Kontraskjæret fire dager på rad. I tillegg utvides klubbtilbudet til The Villa og Stratos.

– I fjor sa dere at dere ikke ville bli større. Var det løgn?

– Hehe. Da tror jeg vi tenkte arenabegrensninger. Vi skal ikke bli en ny Øyafestivalen, men være Oslo Live på Kontraskjæret. Vi har skal ikke bli noe større, men fylle de arenaene vi har.

Rimelig alternativ

Festivalen slo seg opp som «Norges billigste festival» med en pris på 99 kroner for dagspass og 350 for firedagerspass. Også dette videreføres også i år. Til sammenligning koster Øyafestivalen 615 kr for dagspass og 1850 kr for firedagerspass, firedagerspass på Norwegian Wood koster 1500 kr.

– Dere har en toårskontrakt på Kontraskjæret. Hva gjør dere neste år?

– Vi håper på å få til en kontinuitet på Oslo Live, og jobber allerede med en stor artist til neste år. Vi har inngått et samarbeid med andre store festivaler i Nord-Europa om å få dette til.

Hvilke festivaler det er, ønsker han ikke å si noe om.

centerKommer: Amerikanske Diplo Steinholt Ingar Haug

Foreløpig bekreftede artister

Onsdag

Kleerup (SE), 2ManyDJs (BE)

Torsdag

de Lillos

Fredag

Opeth (SE), Ihsahn

Lørdag

Name, Diplo (US)

centerKommer: DeLillos Larsen, Håkon Mosvold

www.oslolivefestival.no

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. BYLIV

  - Det viktigste er at folk koser seg

 2. BYLIV

  Publikumsrekord for billigfestival

 3. BYLIV

  Vil ha deg til å danse i sommernatten

 4. BYLIV

  Væravhengig billigfestival

 5. BYLIV

  Kanye lokker publikum

 6. BYLIV

  Vil bli tradisjon