Byliv

«En passende tilbakelent festivalkonsert»

Thea & the Wild har begynt å markere seg på den norske indiehimmelen, og bekrefter hypen med en levende, real konsert.

 • Eivind August Westad Stuen

Vår vurdering:

5 av 6

Raknes' sprudlende, naturlige scenepersonlighet, som til en viss grad står i kontrast til musikken, er en sikker vinner tidlig på dagen, skriver vår anmelder. Paal Audestad

Det er en blid og engasjert TheaRaknes som møter hjemmepublikummet sitt i finværet midt på dagen. Ettergårsdagens regn og skyer, er sola hjertelig velkommen tilbake. Raknes bleforøvrig kjent med radiohiten Cry Sometimes i vinter, og jobber meddebutalbumet. Dette fører til at mye av musikken er ny kost for publikummet – heldigvis er denlett å like, med klare referanser til åttitallssjangre; post-punk, new wave ogsynthpop blandes med et mer organisk lydbilde fra kontemporær poprock.

Publikum samler seg like førkonserten – noen stående, andre sittende. Raknes' sprudlende, naturligescenepersonlighet, som til en viss grad står i kontrast til musikken, er ensikker vinner tidlig på dagen; bandet sliter ikke med å holde påoppmerksomheten, og prøver aldri for hardt. Strangers and Lovers , en nylåt, blir et rocka høydepunkt, og møter god respons.

LES OGSÅ:

 • Her er Øya-programmet
 • Sjekk bilder fra festivalen rett fra Instagram her
 • Her finner du vår Øya-seksjon med nyheter og anmeldelser
 • Her er anmeldernese Øya-tips
 • Slik blir Øya neste år — på Tøyen
  Thea & the Wild arbeider i etmelankolsk og luftig lydbilde; ikke like svevende som drømmepop, ikke likehardt som powerpop. Med seg har hun backingbandet The Wild, bestående avdyktige musikere med fartstid i band som 120 Days og Heyerdahl. Sounden klervokalen hennes godt, og instrumenteringen varierer fra det skjøre og sarte tilråe, mer hardtslående partier. Lyden er stor, men nær; ikke dekket av romklangog effekter, slik mye annen musikk i sjangeren har fått for vane.
Les også

Sparte på kreftene

Låtene blir drevet fremover av tungebassganger og småskranglete gitar, hvor rytmikken er essensiell. Småkeyboardmelodier bidrar til ambiens. Trommene kan minne om Joy Division: nestenmaskinelle, svært dansbare. Vokalen er flott, og lyder levende der Raknes'danser rundt og tramper takten.Bandet avslutter med fengende HotsFor You , nok et høydepunkt, etter en drøy halvtime. En passende lengde medtanke på omstendighetene; alle de utvalgte låtene (kjente og ukjente) stikkerseg ut, og vil garantert sanke nye fans. Musikken holder seg innenfor noenlundetrygge rammer, men stikker seg ut ved å virke mer umiddelbar og «reell». Enpassende tilbakelent festivalkonsert.

Aftenposten på Instagram fra Øya

Følg oss fra Øya på @aftenoya og #aftenøya

Gi din anmeldelse av Øya-konsertene.

Ta en videokommentar, eller skriv litt tekst til et konsertbilde. Tagg med #aftenøya, så legger vi ut din anmeldelse på Osloby.no.

 1. Les også

  Få Øya-anmeldelsene direkte fra Instagram her

 2. Les også

  «Ingen tvil om at Øyafestivalen byr på full pakke»

 3. Les også

  Her er Øya-programmet

 4. Les også

  Dro fra London for å jobbe frivillig på Øya

afp000568974-tE0kxga0ZR.jpg Paal Audestad

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  I dag skal barna få si sin mening om Miniøya

 2. BYLIV

  Barnebokfestivalen arrangeres for andre gang i helgen

 3. KULTUR

  OverOslos første dag: Trygt og godt, men forglemmelig

 4. KULTUR

  Ukens kulturtips: Smart popslipp, hemmelige operasjoner og kunst med en twist

 5. BYLIV

  10 tips for helgen: Tøffe rockere, jubelglade tenorer, festende samer med mye mer

 6. BYLIV

  Hvem av disse vil du høre i Oslo i februar?