Byliv

«The Boss»: Vår anmelder hørte sin egen stemme le en liten og dum latter

«The Boss» byr på plump lytehumor

  • Ingunn Økland
    Ingunn Økland
    Kommentator og hovedanmelder

Vår vurdering:

2 av 6

Melissa McCarthy er en av få overvektige skuespillerinner som er etablert på et høyt nivå hva gjelder både honorarer og publikumstall. Hun har bakgrunn som standupkomiker og markerer seg med grenseløst frekke replikker i filmer som Bridesmaides og Spy . McCarthy kan gjøre moves og ablegøyer som fremhever lite flatterende kroppsdeler.

Les anmeldelsen av

Les også

«Pyromanen» lykkes bare delvis

Den fysiske humoren har absolutt noe for seg, men ikke i The Boss . For her mangler kroppen hennes et rammeverk som kan gi den fysiske humoren mening.

McCarthy har skrevet manus sammen med ektemannen Ben Falcone. Han har også regien. Manuset virker det som om de har snekret sammen etter innfallsmetoden. McCarthy spiller en driftig businesskvinne som blir fengslet for hvitsnippforbrytelser. Michelle Darnell mister alt og må bygge seg opp på nytt. Hun allierer seg med sin tidligere assistent (spilt av Kirstin Bell), som lager verdens beste brownies. Men idet deres bakeri får suksess, selger hun det på svikefullt vis til en kortvokst mann som er hennes gamle elsker. En tragisk oppveksthistorie skal forklare hennes hensynsløshet.

Få tiden til å gå

McCarthy kjører på

Alt sammen er ment å være idiotisk, naturligvis. Men her kompenseres den syltynne historien med uttværede replikkvekslinger der det komiske poenget gjentas flere ganger øyensynlig fordi skuespillerne må få tiden til å gå.

Les anmeldelsen av

Les også

«I skyggen av kvinner»: Den gåtefulle kjærligheten

Fremfor alt er det kroppen til McCarthy som må fylle tomrommet. Skal hun inn i en bil, begynner hun å klatre opp på taket mens kamera filmer den store baken hennes fra undersiden. Og hva kan man finne på med en sovesofa? Sende den store damen rett i veggen fordi sofaen klapper sammen under vekten av henne.

I samspillet med den kortvokste Peter Dinklage nærmer det seg plump lytehumor. De to inntar seksuelle positurer som skal kaste et grelt lys over så vel hennes fedme som hans kortvoksthet.

McCarthy kjører på uansett, det skal hun ha. Og innimellom hørte jeg min egen stemme le en liten og dum latter.

Les også

«Pyromanen» er en ulmende dramathriller

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. Melissa McCarthy
  2. Film
  3. Komedie
  4. Filmanmeldelse