Byliv

Captain Walker er kommet hjem

På sin vellydende debut mikser det halvunge, norske bandet Captain Walker sjangertrekk fra country og jazz inn i et melankolsk poplandskap.

 • Eivind August Westad Stuen

Vår vurdering:

5 av 6

Kompisgjeng som helst bare vil øve – og gi ut plate: Fredrik Eilertsen (gitar) (foran), Halvor Haugen (tangenter), Knut-Erik Giske (bass) og Einar Tørnquist (trommer). Foto: Jan T. Espedal

Pene harmonier, avmålt gitarklimpring, og en stødig rytmeseksjon er noen av hovedingrediensene i bandets sound. Rytmisk, med klare piano— og gitarakkorder i et sløyt tempo.

Les også

Komi-Tørnquist platedebuterer

Midtempo powerpop er kanskje ikke den mest attraktive sjangerbetegnelsen der ute, men bandet mestrer uttrykket. Kvartetten holder seg for det meste i det rolige, akustisk drevne hjørnet, men lar musikken fylles av detaljer med mer bitt.Produksjonsmessig lukter det sent syttitall og tidlig åttitall, sammenlignbart med artister som Supertramp og Steely Dan.

Låter som «Too close» og singelen «The wrong wa lyder polert og fengende, mens balladene, som det avsluttende tittelkuttet, oppretter en passende nærhet til lytteren.

Les også

«Pen musikk for vinterdvalen»

Jordnær og lite prangende musikk. Captain Walker unngår å lyde for glatt, og holder på interessen med pene komposisjoner og gode tekniske ferdigheter.Vokalharmoniene fungerer godt — vakre og naturlige. Lydbildet er i det hele tatt særdeles velskrudd, og gir god plass til enkeltinstrumentene. Pen musikk for vinterdvalen.

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Øya-aktuelle The Cure: Legender i godform

 2. KULTUR
  Publisert:

  Album fra Alan Walker: Fint, men i overkant «safe»

 3. KULTUR
  Publisert:

  Hegge: Liker du James Brown, er dette jazzen for deg

 4. OSLO
  Publisert:

  Det koker av festivaler i Oslo i helgen. Mela, Sommerøya og Findings Festival er med i et mangfoldig helgetilbud.

 5. KULTUR
  Publisert:

  Musikkanmeldelse: ISÁK er inne på en god vei videre

 6. KULTUR
  Publisert:

  Nytt album fra Haim: Ypperlig L.A.-pop