Byliv

Bun B til Oslo Live

En av sørstatsrappens aller største stjerner topper plakaten på festivalens siste dag.

Slik så det ut i solskinnet på Kontraskjæret da Oslo Live gikk av stabelen i fjor sommer. I år arrangeres festivalen mellom 14. og 17. juli. Berg-Jacobsen Jon-Are

 • Øystein Aldridge

Les også:

Les også

Kent til Oslo Live

Les også

Sørstatskuppet

Få rapgrupper fra Texas har vært så innflytelsesrike som UGK (Underground Kingz).

Fra debutalbumet «Too Hard To Swallow» i 1992, til sitt kommersielle gjennombrudd som gjesteartister på låta «Big Pimpin» med Jay-Z i 2000, har UGK hele tiden vært elsket av fans over hele verden.

Lørdag 17. juli står Bun B fra UGK på scenen på Kontraskjæret i Oslo.

Overdose-død

Da Bun Bs makker i UGK, Pimp C, måtte sone en fengselsstraff i 2003 ble Bun B nødt til å ta UGK-fakkelen i egne hender. Dette resulterte i hans første soloalbum «Trill» i 2005. Albumet oppnådde umiddelbar suksess, med 1. plass på Billboard Top Hip Hop/R&B Album Chart.

Sjekk ut musikken til Bun B her.

Da Pimp C omsider ble løslatt, hadde Bun B sørget for at UGK var på topp, og med dobbeltalbumet «Underground Kingz» i 2007 forsterket gutta sin posisjon ytterligere.

Lykken varte derimot ikke lenge for Pimp C, som senere samme år døde tragisk av en overdose med kodein på et hotellrom. Bun B ble nok en gang tvunget til å stå på egne ben, denne gangen for godt.

Etter å ha kommet seg over partnerens bortgang var Bun B igjen aktuell med nytt soloalbum, og «II Trill» i 2008 var gjestet av blant andre Lil Wayne, Rick Ross, Lupe Fiasco og David Banner.

Fire dagers festival

Til festivalens øvrige dager er blant andre artister som In Flames, Scissor Sisters, Crystal Castles og Kent booket. Oslo Live går av stabelen mellom 14. og 17. juli.

I tillegg blir det fullt klubbprogram på

og

.

Hele festivalprogrammet finner du her.

 1. Les også

  Vinn festivalpass til Oslo Live

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Massive legender kommer til Oslo

 2. KULTUR

  Julia Holter åpnet PiP med dronete frijazz

 3. KULTUR

  Slik blir konsert- og festivalåret 2020

 4. BYLIV

  Paul Simon til Oslo

 5. KULTUR

  Marie Fredriksson toppet hitlisten i USA fire ganger. ABBA gjorde det én. Men hun var aldri opptatt av et liv i stjerneglans.

 6. KULTUR

  Topper ny Oslo-festival