Byliv

Band under Øyafestivalen: - Vi er som nord- og sørpolen

Ti musikere som ellers spiller med artister som Highasakite, Susanne Sundfør, Bigbang og Datarock spilte lørdag inn halvveis improvisert jazz i en trang container under Øyafestivalen. Varmt, men det ga mer trøkk, konkluderte de. Foto: Christina Storbakken

Kristoffer Lo og Kjetil Møster tok med sine respektive band inn i en container for å spille inn musikk. De har aldri spilt sammen før.

  • Charlotte Karlsen

— Vi kjenner jo hverandre godt og har mye med hverandre å gjøre. Men Trondheim Jazz Orchestra og Møster! har ikke spilt sammen før, forklarer Kristoffer Lo.

Multitalentet Lo, som behersker tuba, gitar, vokal og låtskriving, er kanskje mest kjent fra Highasakite.

Med seg i Trondheim Jazz Orchestra har han blant andre Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik, samt en rekke andre spennende artister.

Trangt om plassen

I en øvingskontainer backstage under Øyafestivalen, der TIDAL (tidligere Wimp) har satt opp musikkstudio, tok Lo med seg nesten hele orkesteret og fire ekstra mann.

Kjetil Møster og Kristoffer Lo Foto: Charlotte M. S. Karlsen

— De spilte nettopp perkusjon på en av mine låter, og den er en av dem vi skal spille inn her. Det går nok fint, ler Lo.Hvorvidt de to låtene fellesprosjektet skal spille inn brukes videre, er foreløpig usikkert.

— Hvem vet, plutselig blir det jo helt «magic». Så må vi lage et stort band med 14-15 personer, sier Lo og Møster.

Fra Datarock til jazzorkester

Flere instrumenter måtte dessuten settes igjen på utsiden av den lille kontaineren grunnet plassmangel. Da er det flaks at Kjetil Møster har et elektrisk trommesett i pad-versjon.

— Den brukte jeg til Lars Vaular i går og har brukt mye med Datarock. Nå får vi se hva vi bruker, vi må improvisere, sier Møster.

De to bandlederne hevder musikken deres, som hver har tuba og saksofon sentralt, går godt sammen.

— Disse to låtene er på en måte bygget litt på samme leia, men er likevel som nord- og sørpolen, mener Møster, som alltid har nye planer på gang.

— Jeg har faktisk planer om en storbandversjon av bandet mitt. Kristoffer skal være med der, men det blir vel i 2017 eller noe, så alle får forberede seg og han får turnere litt mer med Highasakite, gliser Møster.

Resultatet

Resultatet fra kontaineren, som låt som lystig storbandjazz krydret med «pling-plong» og fikk de tilhørende til å jamme med, får allmennheten mulighet til å høre i løpet av de neste ukene:

— Vi har hatt mange artister innom i løpet av festivalen, blant andre Enslaved, deLillos og Ida Jenshus. Innspillingene publiseres hos oss, og så overtar artistene selv rettighetene til å bruke som de selv vil, sier redaksjonssjef i TIDAL, Sveinung Rindal.

Les også

  1. Tar hvetebrødsdagene på Øya

  2. Fabian Stang: - Øyafestivalen har funnet sitt hjem på Tøyen

  3. Seks som danser på Øyafestivalen

  4. 400.000 kinesere kan få med seg Øyafestivalen i år