Byliv

Både sjarm og budskap

På OBS-revyen har menneskene utslettet seg selv og kakerlakkene tatt over verden. Nå ler de seg i skakke av menneskenes dumskap. Det gjør vi og.

 • Maren Ørstavik

Vår vurdering:

5 av 6

Hva skal man med romskip når man har et reisegresskar? Star Wars møter Disney. F.v.: Andrea Leonthin, Torstein Østberg og Fredrik Florelius. Anette Karlsen

Kakerlakkleiren rister av latter, for menneskene har vært så tjukke i hue at de har utryddet seg selv. Fritt frem for oss, slår krypdyrene fast, og omdøper planeten til Periplaneta.

Konseptet er passe snodig, og befriende enkelt, og bortsett fra en og annen kakerlakksolo (en svevende dramatante-kakerlakk, en satirisk mediekakerlakk og en herlig standup-kakerlakk) er det ikke mer vi hører til den historien.

Verdt pengene

Sara Moland som kakerlakk. Anette Karlsen

I stedet for å bruke sketsjer på å utvikle handling, fungerer konseptet heller som en ramme der hvert enkelt nummer blir et tablå over menneskelig dumskap. Noe er småalvorlig — som raringen i parken som hisser på seg alle rundt seg bare av å pludre med duen sin - annet er mest absurd, som den nybakte faren som slår ned alle rundt seg i lykkedans.Forestillingen har til og med et par gapskrattøyeblikk - ja, OBS har en revy som er verdt pengene.

Steinerskoleopplegg?

Det er flere høydepunkter. Lærermobbingen av den utviklingshemmede Siri, den eksklusive og velartikulerte narkotikasmakingen og nevnte teaterkakerlakk er noen. Bandet, med det som må være revysesongens beste sangere, er noen andre. Og det tilbakevendende konseptet «fordomsballen», en diger gummiball som smelles i fjeset på den som ytrer en fordom er enda en.

BDSM-kafeen kan du plukke sadokos à la carte. Her har Jakop Hågensen valgt behandlingen «Kalle». Anette Karlsen

Steinerskoleopplegg ass’, tenker du kanskje? Pass på, ellers får du fordomsballen i trynet.Selv falt jeg for Disneyversjonen av Star Wars 7, der Leia er en vibrerende sopran som er opptatt av at vi må snakke mer om ting, og Darth Vader er litt Hannah Montana og litt pappaen til både Luke og Leia også, og det er fint for da er vi søsken, bibbedi-bobbedi-bo, og C3PO vil leke. Herlig.

«Du sa tiss»

Samtidig er det noen ting i mellom høydene som ikke fungerer så godt. De aggressive gamle damene i Undertekst er ikke så morsomme selv om de er sinte, Dyre-FN blir ikke mer enn en uklar parodi, og flere av fellesnumrene sitter ikke helt. Dessuten er det mye umotivert griseprat som kun er morsomt på et «du sa tiss»-nivå.

Men det gjør ikke så veldig mye. OBS-elevene har laget en helhetlig, morsom og sjarmerende revy med et budskap. Det er mer enn nok.


Tidligere anmeldte skolerevyer:

Manglerudrevyen:

Les også

Entusiasme og iver

OBS-revyen:

Les også

Både sjarm og budskap

Nadderudrevyen:

Les også

Bærums mange ansikter

Lambertseterrevyen:

Les også

God innpakning

Bjørnholtrevyen:

Les også

Nesten helt der oppe

Eikelirevyen:

Les også

I ellevill utakt

F21-revyen:

Les også

Fortsatt under arbeid

Stabekkrevyen:

Les også

Trekkes opp av skuespillerne

Vallerrevyen:

Les også

Valler rundt

Ullernrevyen:

Les også

Tam klisjébonanza

Persrevyen:

Les også

Ut av firerfella

OHG-revyen:

Les også

Herlig politisk satire

Nissenrevyen:

Les også

#denfølelsen

Bergrevyen:

Les også

Revyfantomet på Berg

Rudrevyen:

Les også

Den jevne superhelt

Fagerborgrevyen:

Les også

Humor og alvor

Nesbrurevyen:

 1. Les også

  På vei mot helvete

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Fossrevyen 2018: Nesten kulest i klassen

 2. OSLOBY

  OHG-revyen 2017: Det flyter greit under overflaten

 3. BYLIV

  OHG-revyen 2020 er velspilt, men sjelden skikkelig gøyal

 4. BYLIV

  Lambertseterrevyen 2020: Dette konseptet funket ikke

 5. BYLIV

  Persrevyen 2020: Frekk, grov - og overraskende morsom

 6. BYLIV

  Eikelirevyen 2019: En tidsreise som kunne vært så mye mer underholdende