Byliv

Her er de fem beste konsertene fra Bylarm

Torsdag gikk startskuddet for nord-europas største musikkbransje festival, Bylarm. Vår anmelder har plukket ut de fem beste konsertene fra festivalen første kveld.

Broen markerte seg som et av landets heftigste liveband, og leverer den klart beste konserten på festivalens første kveld, mener vår anmelder.

 • Eivind August W. Stuen

Maribel ligger et hode foran de fleste, mener vår anmelder Foto: Dan P. Neegaard

Sondre Justad var en av artistene som spilte på på P3 scenen torsdag kveld Foto: Dan P. Neegaard

Hinds på Sentrum Scene Foto: Dan P. Neegaard

Hilma Nikolaisen har tidligere spilt bass i Serena Maneesh. Her er hun i aksjon på Revolver. Hun opptrer også på Sentrum Scene lørdag kveld klokken 21.00. Foto: Dan P. Neegaard

OMVR, her på John Dee torsdag kveld, slapp debutsingelen «Hold you back» i januar. Han spiller også på P3-scenen natt til søndag klokken 01.00. Foto: Dan P. Neegaard

1. Broen, Hoffmann Kulturstube, Kulturhuset.

Kvintetten fyller den lille scenen, pent kledd i glitrende paljetter. De åpner med den catchy låten «Boy», og derfra og ut har de publikum i sin hule hånd. Det har mye å si at bandet har stor variasjon i låtmaterialet, og samtidig klarer å ha en gjenkjennelig, egen sound i bunnen av alt de gjør. Vokalist Marianna Angeletaki Røe leder an, med energiske fremførelser og innslag av rap og litt beatboxing.

Spenstige rytmer og medrivende forløsninger i materialet sørger for at publikum er i full bevegelse.

Broen består av svært talentfulle musikere, som alle har en evne til å hente frem utypiske lyder fra instrumentene sine, ikke minst tubaen. Bandet har en kul utstråling og gir alt. De er veldig til stede på scenen, og har god kontakt med tilskuerne. Broen markerer seg her som et av landets heftigste liveband, og leverer den klart beste konserten på festivalens første kveld.

 • Spiller på Mono lørdag kl. 21.00

2. Maribel, Hoffmann Kulturstube, Kulturhuset.

Maribel har forlengst markert seg som et av Norges mest interessante rockeband, og denne kvelden viser de igjen at de ligger et hode foran de fleste. Utgangspunktet er nittitallets shoegaze, men med tydeligere elektroniske elementer og en god slump stemningsskapende lydlek.

Bandet er samspilte, og gir hverandre rom i låtene. Gitarhylene svever rundt hverandre, mens de elektroniske trommeslagene og samplene gir musikken retning.

Noen av basslinjene nærmer seg dub, og skaper en god groove mellom de mest støyete partiene. Musikken kan ikke kalles annet enn atmosfærisk og vakker. Maribel viser en god evne til å kunne pushe musikalske grenser, og samtidig ha en sterk popteft i bunnen av alt de gjør. (Jeg angrer forøvrig på at jeg glemte øreproppene hjemme.)

 • Spiller på Revolver lørdag kl. 23.30

3. Soft as Snow, Red Bull Music Academy Stage, Youngstorget

Duoen på scenen serverer dronene synthlandskap, med melankolske melodier og eksperimentelle, glitchy rytmer. Vokalist og gitarist Oda Starheim har en behagelig, tydelig vokal som gjør seg godt over de nostalgiske lydbildene Øystein Monsen maler frem fra synthene sine.

Stemningsfylte bakgrunnsanimasjoner gir det lille ekstra til opplevelsen, men det er først og fremst de interessante komposisjonene og den gjennomførte sounden som skiller Soft As Snow fra mengden av electronicaartister.

 • Spiller natt til søndag kl. 00.00 på Mono

4. Execation Revolver

Hard metall, spilt meget tight av et firemannsorkester. Musikken er teknisk avansert, men har samtidig et fokus på fengende riff, og skifter mellom veldig raske partier og seige Sabbath-pusterom.

De to gitaristene gir oss hver sin variasjon av røffe growls, noe som fører til at vokalen aldri blir ensformig.

Ved et par tilfeller gir de oss også noen saftige harmonisoloer som nærmer seg Maiden-land. I tillegg er rytmeseksjonen helt fantastisk. Veldig rutinert.

 • Spiller på Rockefeller kl. 21.30 lørdag

5. Finding Muzyamba, P3 Stage, Youngstorget

Åpner basstungt med arbeid fra Djen PVCIFY. Når rapperen selv kommer på scenen, er det i livlig form, trass det noe spredte publikumet. Rimene kommer som maskingeværskudd fra munnen hans, mens tunge beats og harde synthlyder danner bakteppe. Det er et minimalistisk, men effektivt lydbilde, som gir god plass til raplinjene. Paret opererer på et høyt nivå innenfor sin sjanger.

 • Spiller på Revolver kl. 21.30 på lørdag
 1. Les også

  Sondre Justad er den fødte entertainer

 2. Les også

  - Oslo er verdens beste musikkby

 3. Les også

  Her er torsdagens bilder fra Bylarm

 4. Les også

  Hackere skal utvikle fremtidens musikkløsninger på Bylarm

Relevante artikler

 1. BYLIV
  Publisert:

  Ekspertene gir deg sin guide til Bylarm

 2. KULTUR
  Publisert:

  Konsertanmeldelse: Rustne chili peppers

 3. KULTUR
  Publisert:

  Sterk åpning på Bylarm

 4. KULTUR
  Publisert:

  Vår anmelder var på Bylarm i går, og fikk en perfekt avslutning på kvelden

 5. KULTUR
  Publisert:

  Bon Iver i Oslo Spektrum: Bandet er blitt for store for eget beste. Magien manglet.

 6. OSLO
  Publisert:

  Band of Gold: Et regn av gull