Byliv

Nissenrevyen: #denfølelsen

#YOLO, sier Nissen og knaller til med årets hittil beste revy.

 • Anders R. Christensen

Vår vurdering:

6 av 6

Nissenrevyen byr på strålende prestasjoner fra et samlet ensemble. Foto: Anette Karlsen

Årets skolereveyer:

Bergrevyen:

Les også

Revyfantomet på Berg

Rudrevyen:

Les også

Den jevne superhelt

Fagerborgrevyen:

Les også

Humor og alvor

Nissenelevene kjører på med det de er best på innenrevysjangeren: Alt.

De går fra sylskarp samfunnssatire via herlige parodier tilobservasjonskomedie og imponerende sang— og dansenumre. Og alt gjøres bra.Kjempebra!

Skuespillerne briljerer

Fabian Christensen lager et Instagram-vennlig middagsbord. Foto: Anette Karlsen

Temaet for årets revy er hvordan vi kommuniserer gjennomsosiale medier. Kanskje ikke årets mest originale konsept, men rødtråden sysinn på en god måte, blant annet ved at en publikummers (tidvis hysteriskmorsomme) Twitter-kommentarer om numrene vises på lerretet under sceneskiftene.Noe av det beste ved revyen er likevel skuespillerensembletsstrålende prestasjoner.

En produsenttrio får oppdraget med å lage låt til russebussen Mormor og de 28 pungene. F.v. Johan Hveem Maurud, Fabian Christensen, Sebastian Warholm, Anna Michele Sveinhaug og Oda Djulplasti Foto: Anette Karlsen

Vinner av prisen for beste kvinnelige skuespiller underfjorårets Revykavalkade, Oda Djuplasti, briljerer igjen, blant annet i rollensom irriterende, fersk student. Fabian Christensen spiller, synger og danserinnstendig og overbevisende, mens Sebastian Warholm er herlig i rollen som densamvittighetsfulle russelåtprodusenten.Samtidig gir tekstene og regien skuespillerne mulighet til åbriljere.

Felles for tekstene er at de er bærer preg av å være godtgjennomarbeidet. Ikke én gang tar jeg meg selv i å tenke at her burde de vinkletannerledes, forklart bedre eller kuttet tidligere, noe instruktørene nok ha myeav æren for.

Vi blir med på settet under innspillingen av en peis-video. F.v. Anna Michele Sveinhaug, Oda Djulplasti, Fabian Christensen, Oddne Lekang Hølaas og Johan Hveem Maurud. Foto: Anette Karlsen

Ikke alle numrene er like morsomme, men det er heller ikkemeningen. I stedet innbyr noen av dem til lett ettertanke, mens andre byr påpur underholdning.

Lang, men ikke lang nok

Inkludert en 25 minutters pause varer revyen i overkant avto timer. Det er lenge til å være skolerevy, men er i dette tilfellet er detikke for lenge.

For der de fleste skolerevyer har sine overflødige numre, erdet vanskelig å se hva Nissen kunne kuttet vekk. Tvert imot kunne jeg gjernesett mer.

Jobbsøker Sebastian Warholm får kjørt seg når han kommer på intervju hos Oda Djuplasti og hun sjekker Facebook-profilen hans. Foto: Anette Karlsen

Det du kjenner inni deg etter å ha sett en skolerevy somoverbeviser så mye som Nissen gjør, det må være #denfølelsen folk snakker om.

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Stabekkrevyen 2018: Ekte spilleglede som smitter

 2. BYLIV

  Dette er årets beste skolerevy

 3. BYLIV

  Nadderudrevyen 2018: Tøyer grenser mer enn lattermuskler

 4. OSLO

  De øver til skolerevyen i 12 timer hver dag: – Det blir mye Trump og Skam

 5. BYLIV

  Bjerkerevyen 2019: Kul, fengende og litt for hektisk

 6. OSLO

  Mye talent i Nesoddrevyen 2017, men altfor lang