Byliv

Fossrevyen 2016: Absurde sketsjer og særegen humor

Fossrevyens sketsjer tar ofte uventede vendinger.

 • Nicoline Haugsvær

Vår vurdering:

4 av 6

Fossrevyen fletter inn musikalske innslag i sine sketsjer på en unik måte. Foto: Nicoline Haugsvær

Fossrevyen satser på sin særegne humor. Når man ser revyen kan man se for seg hvordan ideer har blitt til sketsjer. Det er mye absurd humor, og mange overraskelser i «Verdens største forestilling».

Noen eksempler er den selvgode politimannen som finner en grunn til å arrestere de fleste han treffer på. For å oppklare et tyveri bruker han spillet«Gjett hvem».

Eller jenta på sommerleir som forteller om Trude som døde på leiren i fjor. «Det blir ikke omelett uten å knuse noen egg, og det er ikke leir uten å drepe et barn», sier hun.

Det er umulig å ikke falle for Sem Petros søte og morsomme sang om hvordan han trives i skyggen av sin kone, spilt av Ellen Andenæs Sekulic. Foto: Nicoline Haugsvær

Vi blir også vitne til et talkshow der verten får besøk av en rekke mer eller mindre aktuelle gjester, men ender opp som gjest selv. Marit Bjørgen, Aune Sand og Tore Strømøy får publikum til å bryte ut i latter, mens andre gjester gjør mindre ut av seg.

Ikke alt klaffer

Å satse på absurde ideer kan slå alle veier, og Foss både treffer og bommer. Verdens største forestilling skal referere til forestillingen vi spiller hver dag, altså livet. Det høres ambisiøst ut, men konseptet blir litt tynt, og det er ingen tydelig rød tråd gjennom revyen.

I noen av innslagene er det er vanskelig å forstå poenget. Kanskje noen sketsjer kunne blitt byttet ut med enda mer musikk?

Skiller seg ut på musikk og scenografi

For i kjent stil er Fossrevyen nærmest uslåelig når det kommer til musikk. På en unik måte fletter de musikalske innslag inn i en rekke av sketsjene. De vet selv at de er gode på området. «Vi har fått forespørsel om at bandet skal spille mer, så nå skal de spille en sonate», forteller en skuespiller.

Klassisk musikk fyller salen, men blir avbrutt av en telefonsnakkende publikummer som leter etter plassen sin på første rad. Mange må flytte på seg før damen, spilt av Ellen Andenæs Sekulic, finner ut at dette jo ikke var Marry Poppins.

Når publikum kommer tilbake til andre akt blir de møtt av et bryllup og et brudepar som synger «Jag trodde änglarna fanns» på repeat inntil alle har funnet tilbake til plassene. Foto: Nicoline Haugsvær

I sangen «Best bak deg» møter vi ektemannen som trives i skyggen bak sin sure kone. Det er umulig å ikke falle for Sem Petros søte og morsomme sang. Scenografien er også god med en kreativ utførelse av ekteparets dobbeltseng.

Opp til 37 personer på scenen

Med band, kor og musikalske skuespillere fylles scenen med opp til 37 personer, noe som gjør inntrykk. Når publikum kommer tilbake til andre akt blir vi møtt av et bryllup og et brudepar som synger «Jag trodde änglarna fanns» på repeat inntil vi har funnet tilbake til plassene. Dette er en morsom effekt som leder til neste nummer der Sekulic spiller en bitter toastmaster.

Hun er et av flere talent på scenen. Torjus Augestad Ambjør setter også sitt preg på flere sketsjer med grimaser og akrobatiske sprell.

 • Fossrevyen spilles frem til 16. januar.
 1. Les også

  Handelsgymrevyen 2016: Høydepunkter på løpende bånd

 2. Les også

  Fagerbergrevyen 2016: Noen påloggingsproblemer

 3. Les også

  OBS-revyen 2016: Enkeltsketsjene er best

 4. Les også

  Har brukt juleferien på å øve til revyen

Det er umulig å ikke falle for Sem Petros søte og morsomme sang om hvordan han trives i skyggen av sin kone, spilt av Ellen Andenæs Sekulic. Foto: Nicoline Haugsvær

Flere artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Fossrevyen 2017: Holder det ekte og uperfekt

 2. BYLIV
  Publisert:

  Nadderudrevyen 2019: Smart, morsom – og litt for heseblesende

 3. BYLIV
  Publisert:

  Dette er de nominerte til Årets skolerevy 2018

 4. BYLIV
  Publisert:

  Dette er de nominerte til årets skolerevypriser

 5. BYLIV
  Publisert:

  Nesoddrevyen 2020: Norges søteste revy om David Bowie

 6. BYLIV
  Publisert:

  Fossrevyen 2020 er en glødelampe i vintermørket