Byliv

Handelsgymrevyen 2016: Høydepunkter på løpende bånd

Handelsgymrevyen briljerer i sang- og dansenumrene, og leverer en solid revy.

 • Sol Sigurjonsdottir

Vår vurdering:

6 av 6

Politikerne, ledet av Erna og Siv, har i «Kollaps» drukket opp hele oljefondet gjennom en ellevill fest med blant annet Putin og Kim Jung-un. Foto: Stein Bjørge

Handelsgymrevyen er aktuell og god samfunnssatire om oljenasjonen Norge. Her fra den storslåtte åpningsscenen hvor vi blir dratt med inn i oljeeventyret. Foto: Stein Bjørge

Nora Landsverk (til høyre i sofaen) er et stort sangtalent som briljerer i mange scener under årets Handelsgymrevy. Her fra et innslag om alt for mye Netflix, og alt for lite chill. Foto: Stein Bjørge

Hva skjer når oljen en dag tar slutt? Hva kommer til å skje med nasjonen Norge? Dette tema utforsker Handelsgymrevyen «Kollaps». Det svarte gullet har skapt både opp— og nedturer, og historien om oljeeventyret er den røde tråden som følger oss gjennom årets revy.

Her er det gjort mye riktig med aktuell og tidvis veldig god samfunnssatire. Revyen er på toppnivå under de mange sang- og dansenumrene. Her er det mange talenter, som jeg tror vi vil se mer til fremover.

Publikum blir dratt inn i universet fra første stund. Handelsgymrevyen har lagt vekt på et proft oppsett med scene, lys, dans og et forrykende show som til og med har pyroeffekter.

Disse fem skal anmelde årets skolerevyer - og de er forberedt på bråk:

Les også

Anmelderne: - En revy som får 4 er også veldig god

IS-krigerne er revyens høydepunkt

Under første akt kommer høydepunktene på løpende bånd. Nora Landsverk imponerer stort som både skuespiller og danser, ikke minst under sketsj som tar for seg fenomenet Netflix og «for lite chill», som viser en moderne kvinnerolle i gammel drakt med 60-talls inspirerte klær. Her skapes det en flott kontrast som bryter med et gammeldags kvinneideal, og koreografien er upåklagelig god.

Revyens kanskje beste scene handler om «IS-krigerne», de fryktløse ishockey-spillerne som skal knuse motstanderne under dagens match. Når de får en ny spiller på laget, en IS-rekrutt, blir det krøll.

Det handler om ære og krig – men på litt ulikt vis. Det er utrolig morsomt når sportssjargongen blir satt opp mot terrorisme og IS.

Scenen om «IS-krigerne» som får en ny lagspiller før en viktig match er revyens beste scene. Foto: Stein Bjørge

Denne scenen er herlig på kanten, og til tider hysterisk morsom. Dette er kun en av mange scener hvor Erlend Kveim Bøe, her som hockeytrener, virkelig får vist frem sitt talent.

 • I fjor leverte også OHG en solid revy, som var «nesten helt iMål». Fjorårets anmeldelse kan du lese her!

Første akt bedre enn andre

Andre akt holder ikke helt samme plettfrie nivå som den første. Jakten på de nye ressursene og oljefruene som har mistet pengene sine er scener som ikke bidrar stort til revyen. Men selv de dårligste innslagene på OHG holder et svært høyt nivå.

Nora Landsverk (til høyre i sofaen) er et stort sangtalent som briljerer i mange scener under årets Handelsgymrevy. Her fra et innslag om alt for mye Netflix, og alt for lite chill. Foto: Stein Bjørge

Det er samtidig scener her som virkelig er gode. Skuespillerne briljerer som våre mest sentrale politikere. I et ellevilt olje-bonanza inspirert av Hangover-filmene har politikerne festet og drukket opp Norges ressurser, godt hjulpet av blant annet Putin og Kim Jung-un.Andre gode øyeblikk er det rytmiske dansenummeret om kontorarbeidet til oljearbeiderne. Sangnummeret med vestkantmamma, vestkantpappa og vestkantdatteren er også strålende, hvor de synger om at de nå må handle på Nille og sende au pairen i retur.

Sangnumrene imponerer

De 12 skuespillerne leverer sang, dans og skuespill av svært høy klasse. Kristina Ødegaard må berømmes for sitt talent for dialekter og språk, og stråler blant annet i rollene som Mia Gundersen og Sophie Elise.

Handelsgymrevyen er aktuell og god samfunnssatire om oljenasjonen Norge. Her fra den storslåtte åpningsscenen hvor vi blir dratt med inn i oljeeventyret. Foto: Stein Bjørge

Selv om sistnevnte innslag kunne vært enda bedre skrevet, er Ødegaards tolkning med på å gjøre dette til et minneverdig øyeblikk i revyen. Vetle Brekke Opedal er strålende i sin tolkning av lederen av det nye «Narkomanpartiet».Om man skulle gjort revye enda bedre kunne man korte ned revyen noe i andre akt og stramme inn noen av scenene. Men Handelsgymrevyen er virkelig god, og det er vel verdt å ta turen bare for å se de musikalske talentene som får utfolde seg på scenen.

Les flere revyanmeldelser her:

 1. Les også

  Har brukt juleferien på å øve til revyen

 2. Les også

  «Jeg tenkte bare, nå blir jeg hatet av resten av gjengen»

Flere artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  OHG-revyen 2017: Det flyter greit under overflaten

 2. BYLIV
  Publisert:

  Vallerevyen 2020 skinner når den slipper seg helt løs

 3. BYLIV
  Publisert:

  OHG-revyen 2020 er velspilt, men sjelden skikkelig gøyal

 4. BYLIV
  Publisert:

  Dette er de nominerte til Årets skolerevy 2018

 5. OSLO
  Publisert:

  Mye talent i Nesoddrevyen 2017, men altfor lang

 6. OSLO
  Publisert:

  Ullernrevyen 2017: Rariteter og toaletthumor på løpende bånd