Byliv

Kjartan Fløgstad og Jojo Moyes til Oslo bokfestival

Både jubilanten Kjartan Fløgstad og den britiske suksessforfatteren Jojo Moyes kommer til Oslo bokfestival 12-13. september

70 års jubilanten Kjartan Fløgstad
  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist

Mer enn 200 forfattere samles i sentrum under Norges største festival for å fremme boken og lesegleden. Med boka Et helt halvt år slo Jojo Moyes for alvor gjennom i Norge. Nå er den britiske forfatteren bokaktuell igjen og stiller både på boksigneringer og til samtale på Hovedscenen. Irske Lucinda Riley er et annet kjent navn for norske lesere. Drømmer du om å møte forfatteren bak de store dramaer, er det mulig i et av festivalteltene lørdag.

Variert program

Festivalen byr på alt fra speeddating med årets debutanter til konserter, papirflybretting, barnas dag, iskald krim og litterære mestermøter.

Jokkes band, Valentinerne, spiller opp til fest med gode gamle låter i sentrum fredag kveld. Ingrid Espelid Hovig signerer kokeboken skrevet til henne i et av forlagsteltene.

Fotball med Fløgstad

Alt som kan krype og gå av aktuelle forfattere stiller opp på boksigneringer og samtaler på scenen. Blant andre kjente forfatternavn er 70-årsjubilerende Kjartan Fløgstad, som blant annet skal snakke fotball. Andre kjente navn på bokfest er Unni Lindell, Anne Holt, Jon Michelet og Carl Frode Tiller. Gunnhild Øyehaug, Gaute Heivoll og Vigdis Hjorth kommer også til festivalen med smakebiter fra høstens utgivelser. Liker du strikkeduoen Arne & Carlos eller har lyst på en prat med Anne-Kat Hærland? Du treffer dem på bokfestivalen.

Årets festival er den femte i rekken. Det gigantiske arrangementet kommer til å sette sitt preg på Oslo sentrum. Hovedscenen er i Spikersuppa. Publikum kan delta på utallige arrangementer, møte sine favorittforfattere og få signert bøker.

Ifjor ble det rekord med 130 000 besøkende på 250 arrangementer på forskjellige scener rundt i byen. Festivalen er gratis og åpen for alle. Arrangører er Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen i fellesskap. Kulturminister Thorhild Widvey står for den offisielle åpningen fredag 12. september kl. 16 på hovedscenen i Spikersuppa.

Les også

Det butter for «Beatles» på film

Unni Lindell er med.
En sjøens mann, Jon Michelet, er klar for Oslo bokfestival.