Byliv

Sexy festivalrock

Mørk danserock til lilla lys. Perfekt avslutning på Øya-festivalens første kveld i Tøyenparken.

 • Asbjørn Slettemark

Vår vurdering:

5 av 6

Queens of the Stone Age avsluttet Øyafestivalens første dag i Tøyenparken. Monica Stromdahl

Det er få internasjonale band som har levert flere minneverdige festivalkonserter på norsk jord enn Queens Of The Stone Age.

Så når Øya-festivalen nå har flyttet inn i festivalvennlige Tøyenparken etter årevis i trange Middelalderparken, er det på papiret en ganske så idiotsikker plan å hanke inn Josh Homme med følge til å avslutte festivalens første kveld.

 • Alt fra Øyafestivalen finner du på vår Øya-seksjon HER!
  Og ikke overraskende slår planen ut i ren festivallykke. QOTSA går rett i en dynamisk «Feel Good Hit Of The Summer», bandets ikoniske narkoflørt fra gjennombruddsalbum «Rated R», før de presenterer festivalpublikummet for en meny av godlåter fra en snart tyve år lange karriere.

Queens of the Stone Age på Øyafestivalen. Monica Stromdahl

«No One Knows» er den store hiten, og den seige klinelåten «Make It Wit Chu» gir Tøyenparken kveldens søteste allsang, mens nyere låter som «Smooth Sailing» og «I Sat By The Ocean» viser hvilket fabelaktig rockeband Queens Of The Stone Age er.2013-albumet «…Like Clockwork» er danserock på sitt mest suggererende og sexy, og når Josh Homme danser i mørkt, lilla lys til «If I Had A Tail» viser han hvordan 90-tallets seige stonerrock i hans komponisthender har biltt til festivalvennlig, deilig rock.

Da QOTSA spilte på Norwegian Wood i Frognerbadet i 2008, var bandet matforgiftet og i en kompromissløs, rasende form. De leverte likevel en av de beste og mest insisterende konsertene jeg har sett på norsk jord. På Øyafestivalens første dag spilte de med tilsvarende energi, men med den samme selvsikkerheten og overbevisningen om at få andre rockeband kan røre dem.

Queens Of The Stone Ages foregående konserter i Oslo var først en intim seanse på Sentrum Scene hvor de spilte debutalbumet fra 1998 i sin helhet, før de dominerte Oslo Spektrum på «…Like Clockwork»-turneen i Oslo Spektrum, men ikke overraskende er de også en innertier som festivalband. Amfiet i Tøyenparken gynger til odde låter som «Sick, Sick, Sick», og avslutningen «Song For The Dead» får hvermannsen til å headbange lett mens han gynger smilende ut av parken. Festivalband blir knapt bedre enn dette.

 1. Les også

  Majestetisk fra The National

 2. Les også

  Fenomenet Nicolas

 3. Les også

  Se Don Martin guide deg på Tøyen

 4. Les også

  Dallende interesse

 5. Les også

  Smil! Ta en selfie! Øya 2014 er herved åpnet

 6. Les også

  For langt ute på Atlanter’n

 7. Les også

  Dallende interesse

 8. Les også

  Energisk, men ikke elektrisk

 9. Les også

  En ekte Wilson

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Dans med dronningene av rock

 2. OSLOBY

  Øya-budsjett i 1999: 400.000
  Øya-budsjett i 2016: 69 millioner

 3. KULTUR

  Slik blir konsert- og festivalåret 2020

 4. KULTUR

  Nytt Stones-album: Eldre, blåere, bedre

 5. KULTUR

  Øya-guiden: Disse artistene må du se

 6. KULTUR

  Christine and the Queens: Det var nesten helt stille da hun spilte. Det er det en kunst å få til på Roskilde.