Byliv

På vei mot helvete

Årets Nesbrurevy befinner seg mellom himmel og helvete på flere måter.

 • Anders R. Christensen

Vår vurdering:

3 av 6

Gud skal avgjøre hvem som får komme til Himmelen, og prinsesse Julie er strålende glad for å kunne gå gjennom perleporten. ANETTE KARLSEN

Petter Hjerpaasen gjør en god tolkning av den narkomane psykiateren Kjell-Åge. Her sammen med Anine Wichstad. ANETTE KARLSEN

Nesbruelevene varter opp med gode dansenumre. ANETTE KARLSEN

Magnus Otterdal (t.v) og Herman Michelsen i nummeret om to blinde menn på malekurs. ANETTE KARLSEN

Skjærsilden: Stedet man ifølge katolisismen må innom for ågjennomgå en renselse før man kan stå ansikt til ansikt med Gud. Det er herårets Nesbrurevy utspiller seg.

I skjærsilden møter vi en gruppe nylig avdøde mennesker.Blant disse finner vi en er narkoman psykiater, en strippende golddigger, enprinsesse med personlighetsforstyrrelse og en ambulansesjåfør med hypokondri.

Et godt utgangspunkt, men det kunne vært en fordel omelevene også hadde renset opp sin egen revy før de viste den frem for et publikum.

Uinteressant prat

Det skal likevel sies at elevene individuelt tolker rollenesine godt. Men så var det alt det andre.

Første akt, som varer i godt over en time, består stort settav at karakterene en etter en går på scenen og forteller historier fra livenesine. Etter litt begynner det å bli fryktelig ensformig, særlig fordi de flesteav disse monologene mangler både flyt og gode poenger. Innlevelsen hosskuespillerne er der, men for det meste blir det de sier bare er uinteressantog uintelligent prat.

Nå og da kommer det også noen få numre som ikke har noe medden øvrige historien å gjøre. Selv om også disse sliter med mangel på godepoenger, føles det som en liten befrielse å slippe å se de samme karakterenehele tiden.

Det hjelper heller ikke at det tekniske ofte ikke sitter.Lyden er tidvis dårlig, både hos skuespillere og band, og lyset kommer ofte påfør skuespillerne fra forrige nummer og scenearbeidere har kommet seg avscenen.

Gode sangere og dansere

En større befrielse er det imidlertid når skuespillerneoverlater scenen til sangerne og danserne. Numrene der revyens ni sangere blantannet tolker Rihannas ”Diamonds” og andre hits, viser at det ligger myestemmetalent på Nesbru.

De rene dansenumrene er også lyspunkter, med god og kreativkoreografi og strålende dansere.

Himmel eller helvete

Og revyen bedrer seg heldigvis noe i andre akt, med størrevariasjon i numrene, noe bedre poenger og mer action.

Men det er likevel ikke nok til å trekke denneforestillingen opp mot Himmelen. Slik denne revyen er nå, er den nemlig nærmereHelvete.

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Bjerkerevyen 2019: Kul, fengende og litt for hektisk

 2. BYLIV

  Sekser til Elvebakken: Revyen føles mektig og levende

 3. BYLIV

  Nadderudrevyen 2018: Tøyer grenser mer enn lattermuskler

 4. OSLOBY

  Nesbrurevyen 2017: Gjør Trump vakker i et lite øyeblikk

 5. BYLIV

  Rudrevyen 2019 får seks på terningen: Alt du ikke visste at du ønsket deg

 6. BYLIV

  Nesbrurevyen 2018: Det er ingen snarveier til en god revy