Byliv

Rock i regntøy på Miniøya

Været la ingen demper på festivalgleden da de yngste toget inn i Tøyenparken lørdag.

Full trøkk på festival. I denne glade møljen er Kristine Finne med Billie på nakken, Johan Midttun med Ola på skuldrene, Sjur, Herman og Johs, Elisabeth Finne og Milla. Ingar Storfjell

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist

Fargerike regndresser, regnponchoer, gummistøvler og allværsjakker var riktig festivalantrekk for tusenvis av små og store som var rustet for en hel dag på Miniøya.

Kjempesåpebobler og vannkasting, ansiktsmaling, barnekunst, rock, eventyr eller strykekvartett? Barnas festival Miniøya byr på utallige opplevelser hele helgen, og de som trosset regnet og var først inn portene lørdag formiddag, slapp å gå i kø. Festivalen varer til klokken 18 i kveld og i morgen.

Overrasket over oppholdsvær

— Et flott arrangement med masse aktiviteter. Vi forventet øs, pøs regnvær og ble positivt overrasket, for nå er det jo opphold! Det er litt deilig at det er god plass, smiler Ingvar Gjedrem. Datteren Ida Marie og venninnen Emma hopper yre omkring i gresset, mens de spiser hver sin enorme, rosa sukkerspinn.

— Visstnok økologisk, ler pappaen. Familien kommer fra Kolbotn og har et spesielt band i sikte, Ost og Kjex, som spiller lystig musikk på hovedscenen.

— Vi skal danse! Onkelen min er med og synger, sier Ida Marie og løper av sted for å sikre seg plass helt inntil scenen.

Rocker på pappas skuldre

Der står allerede mange tett i tett. De yngste rocker og gynger opp og ned på sterke skuldre.

— Vi er blodfans, skråler en blid flokk i fargeglade regnjakker og sydvester.

Til hovedscenen kommer både Skambankt og Dancing Youth, Knutsen & Ludvigsen jubileumskonsert, Sval og Donkeyboy i løpet av helgen.

sad8358-aBmYKkcc3i.jpg Ingar Storfjell

Små knøtt med smokk og regntøy satt i barnevogn og lyttet konsentrert til Ergo Strykekvartett, fire muntre musikere fra Oslo Quartet Series og Norges musikkhøgskole.

Pippi og Hakkebakkeskogen

— Vi trengte en liten pause, og jeg liker klassiske musikk, sier Marte Grindaker, som har funnet en plass helt inntil de unge musikerne sammen med datteren Ingrid på to år. Andre foretrakk Pippi-forestilling eller Hakkebakkefest, bieskole eller sykkellek. Den store utfordringen for de fleste var hvordan de skulle rekke over alt i en festival med hele seks scener og utallige aktivitetstelt. Statsminister Erna Solberg var også ventet til festivalområdet lørdag.

Ikke snus og røyk

"Takk for at du ikke røyker eller snuser på Miniøya". Plakater minner publikum på at dette er barnas egen festival. Paraplyer var heller ikke lov, så salget av regnponchoer gikk strålende.

— Vi kommer hvert år, for Miniøya er så gøy. I år er vi 18 familiemedlemmer. Noen kommer helt fra Vadsø, sier Kari Lykke Amundsen, omgitt av slektninger og små barnebarn.

Elena på tre år falt pladask for maskotløven Lukas, som ruslet rundt i parken og lot seg klemme og klappe. Neste stopp: Hakkebakkeskogen og discoteltet.

Litt gråvær la ingen demper på festivalgleden, og søndag er det meldt sol på Miniøya. Regn med trengsel!

 1. Les også

  10 tips til helgen

 2. Les også

  Stjernelag skal synge Knutsen & Ludvigsen

To rosa tigre med økologisk sukkerspinn. Ida Marie Gjedrem (venstre) og Emma Schau, begge syv år. Ingar Storfjell

Litt glissent foran scenen tidlig lørdag formiddag, men folk strømmet på utover dagen ettersom regnet ga seg. Ingar Storfjell

Ingrid (2) hørte på strykekvartett på Miniøya. Ingar Storfjell

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Her er romjulsmoroa

 2. BYLIV

  Guide til festivalsommeren i Oslo

 3. BYLIV

  10 tips for hva du kan gjøre i Oslo i helgen

 4. KULTUR

  Ni år gamle Aida som delte scene med Cezinando var best under Miniøya! Her er flere høydepunkter.

 5. OSLOBY

  Oslo-festival utvider

 6. OSLOBY

  Det viktigste på Øyafestivalen er tross alt publikum