Byliv

Jakten på ærligheten

Kaja Gunnufsen lar bitre erfaringer fra hverdagen sukres med akkurat passe dose humor og sjarm.

 • Cecile Asker

Vår vurdering:

4 av 6

Bablingen mellom låtene nærmest som ekstramateriale, skriver vår anmelder. Paal Audestad

En konsert med Kaja Gunnufsen er på mange måter som enterapitime, tilsatt melodi. Helt uten filter, med til tider brutal ærlighet,tar hun for seg 20-årenes små og store utfordringer. Fra ensomhet ogkjærlighetssorg, til bikini-frykt, treningsvegring, Instagram-skryting,uteblivende ereksjoner og manglende orgasmer.

LES OGSÅ:

Lei av prefeksjon

Hun er en tydelig stemme for sin generasjon. Sammen medtv-serien Girls og bøker som Gone Girl , og den kommende norskeutgivelsen Magnhild , føyer hun seg inn i rekken av kvinner som har fåttnok av slitsomme krav til perfeksjonisme i hverdagen. Historien i låtenefortelles derfor på hennes premisser, og inneholder akkurat så mye drama,hjertesmerte og føleri som hun mener de bør ha.

Uten filter

Kaja Gunnufsen er typen som tenker høyt, og hun tenker mye.Det kunne fort blitt for mye av det gode. Men fordi hun klarer å balansere debitre hverdagshistoriene med både en god dose sjarm, sårbarhet og lun humor,fungerer det.

Les også

Knallsterk debutant

Faktisk blir bablingen mellom låtene nærmest som ekstramateriale.Og det er mange gullkorn underveis. Som når hun forteller at hun hadde tenkt åfikse merchandise til festivalen, men at hun aldri får gjort det hun har tenkttil. Og isteden viser frem et hjemmelaget nett, som hun kaster fra scenen somen brud kaster brudebuketten.

Mer i vente

Stemningen er avslappet og tilbakelent hele veien, ogmatcher sånn sett godt lørdagspublikummet som fortsatt jobber med å komme overgårsdagens fest. Men selv om Kaja Gunnufsen leverer bra, er hun fortsatt litttilbakeholden og avventende, akkurat som om hun venter på materiale til restenav historien sin.

Og det kan komme fortere enn man aner, for som Kaja Gunnufsensa selv: «Det er så mye pes med sommeren. Det er så store forventninger til atman skal ha det gøy. Jeg gleder meg til høsten, for da kan man være inne – ogha det kjipt.»

Aftenposten på Instagram fra Øya

Følg oss fra Øya på @aftenoya og #aftenøya

Gi din anmeldelse av Øya-konsertene.

Ta en videokommentar, eller skriv litt tekst til et konsertbilde. Tagg med #aftenøya, så legger vi ut din anmeldelse på Osloby.no.

 1. Les også

  Få Øya-anmeldelsene direkte fra Instagram her

 2. Les også

  «Ingen tvil om at Øyafestivalen byr på full pakke»

 3. Les også

  Her er Øya-programmet

 4. Les også

  Dro fra London for å jobbe frivillig på Øya

afp000569119-KnTmyycnD7.jpg Paal Audestad

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Øya slipper til de unge ukjente

 2. BYLIV

  Sent, men godt

 3. BYLIV

  Her er Øya-programmet og anmeldelsene

 4. BYLIV

  Blur til toppkarakter på Øya

 5. BYLIV

  «Wu-Tang Clan» leverte som avtalt

 6. BYLIV

  «Kvelertak tar norsk liverock inn i en ny gullalder»