Byliv

Feminist for en dag

Lørdag kan du diskutere alt fra kvinneundertrykking i innvandrermiljøer til hår på feil sted på Litteraturhuset.

 • Tonje Egedius

–Denne konferansen er for mennesker av alle kjønn og i alle aldrer. Men det hjelper nok litt om du er relativt ung, samfunnsengasjert og kulturinteressert, for her blander vi politikk og kultur, sier Nina Skranefjell, organisasjonssekretær i Kvinnefronten og koordinator for konferansen.

Debatt, film og dans

Lørdag arrangerer Kvinnefronten, i samarbeid med magasinet Fett og Ladyfest, en heldagskonferanse for alle som har et snev av interesse for likestilling og feminisme.

Dørene på Litteraturhuset åpner allerede på formiddagen, og lukkes ikke før klokken to om natten. Den som holder ut så lenge, vil foruten tre hoveddebatter få med seg både teater, DJ, konserter, film, dans og kåseri. Stort sett bare fremført av unge damer.

–Her kan man velge hva man vil være med på. Målet vårt er at publikum skal ha det gøy, oppfordrer Skranefjell.

–I tillegg til at man får diskutert viktige temaer, da.

Som sosial dumping i kvinnedominerte yrker. Hva skjer for eksempel med den kvinnelige hushjelpen fra Polen og au pairen fra Filippinene? Vil lønnsnivået i kvinneyrkene senkes på grunn av deres arbeidskraft? Det er bare ett av debattemaene på lørdag. Et annet tema er hvordan vi bruker kultur for å forklare eller bortforklare kvinneundertrykking i innvandrermiljøer.

Politisk teater

–Innimellom kan du slappe av med Opplysningskontoret, Norges eneste politiske teatergruppe, og danse— og performanceforestilling med New Fashion Rockers, lover Nina Skranefjell.

–De dramatiserer hår, og plasserer hår på diverse uortodokse steder...

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Møt Max Manus

 2. BYLIV

  Førpremière på vampyrsuksess

 3. BYLIV

  "Død snø" til Sundance

 4. BYLIV

  Gratiskveld med popens fremtid?

 5. BYLIV

  Håper finanskrisen blir verre

 6. BYLIV

  Afghanistan etter bombene