Byliv

«5 låter du ikke bør gå glipp av»

Her er fem låter våre anmeldere mener du må høre denne uken.

LidoLido står for en av låtene våre anmeldere mener du må få med deg denne uken. Se hele listen! Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix

 • Cecilie Asker
  Avdelingsleder

Hver uke hører Aftenpostens musikkredaksjon gjennom timevis med ny musikk. Noe låter bra, en del låter dårlig, mye er helt greit, og en sjelden gang er det noe som låter helt fantastisk. For at du skal slippe å tråle deg gjennom alt nytt for å henge med i svingene, har våre anmeldere plukket ut fem låter vi mener at du ikke bør gå glipp av akkurat nå.

LES OGSÅ:

*** Aftenpostens tips uke 19**

*** Aftenpostens tips uke 18**

*** Aftenpostens tips uke 17**

Vi har funnet frem låtene i spillelister i de to streamingtjenestene som brukes mest i Norge: Wimp og Spotify.

Du finner alle låtene i Wimp og Spotify-listene her i denne saken.

Denne uken er det britisk og norsk i listene.

Listen plukkes ut hver uke av Aftenpostens musikkredaksjon.


LidoLido Gitte Johannessen/NTB

LidoLido: Make the world go roundPerfekt timet til oppvarmingsjobben for Beyoncé på Telenor Arena denne uken, slapp Lido Lido den nye singelen, «Make the world go round». Det er tydelig at han forsøker å kaste seg inn i kampen om årets sommerhit, og med denne frekt fengende låten har han gode muligheter til å stikke av med seieren i år

Vinnie og Nils Noa står for «Fade away». Nordli, Katrine

Nils Noa feat. Vinni: «Fade away»En av landets fremste DJ-er som først nå, etter tyve år i bransjen, tar steget ut av klubbene med egen musikk. Denne Vinni-gjestende låten er en varm og fengende poplåt, med potensiale for å treffe både på både klubber og som sommerhit på radio.

Ajna Elena Viken. Monica Strømdahl

Anja Elena Viken: «Født forbryter» Bergens ferskeste stjerneskudd på pophimmelen er klar med karrierens fjerde låt. Som de tidligere er «Født forbryter» er frisk og lettfengende poplåt med en tekst som bevisst kontrastfylt skjuler mer kjeltringalvor. Se opp for denne damen, som kommer med debutalbum til høsten.

afp000535091.jpg

Disclosure: «When a fire starts to burn»Denne nye britiske elektronikaduoen har vokst seg store på under ett år, selv om de er unge brødre på bare 19 og 21 år. Den ferske singlen fra duoens debutalbum Settle er en fantastisk og røff houselåt, med et lekkert sample fra en motivasjonstale.

Jessie J.

Jessie J feat.Big Sean: WildDen bristiske rampejenta Jessie J stiller med ny sveis og bøtter av attitude på den første smakebiten fra hennes kommende album, som for øvrig er ventet til høsten. «Wild» lukter mer av svett dansegulv på mørk klubb, enn sol, sommer og grilling i parken. Men selv om det er varmt, så skal det jo danses, så ingen tvil om at vi kommer til å høre mer fra denne stemmen fremover.

 1. Les også

  «5 låter du ikke bør gå glipp av»

 2. Les også

  «5 låter du ikke bør gå glipp av»

 3. Les også

  «5 låter du ikke bør gå glipp av»

 4. Les også

  «Disse må du høre denne uken!»

 5. Les også

  «5 låter du ikke bør gå glipp av»

afp000535091.jpg

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Årets norske musikk: Den suverene Jenny Hval

 2. KULTUR

  Dette er musikken du kan se frem til i høst

 3. KULTUR

  20 år siden siden Spice Girls tok verden med storm. Hva mener anmelderen som ga dem terningkast 1 i dag?

 4. KULTUR

  12 plater fra i år som du bør lytte til i sommer

 5. KULTUR

  Den beste musikken akkurat nå

 6. KULTUR

  Nytt fra Harry Styles: «Høy klasse»