Byliv

Klassisk musikk i maritimt miljø

  • Hilde Bjørhovde
    Hilde Bjørhovde
    Journalist

15062011151035-3AOWSSriQs.jpg Foto: Indrelid Trygve

  • Å spille kammermusikk med noen første gang, er nesten som å være på en første date!

Fiolinisten David Coucheron (29) dater gjerne musikervenner fra USA og Norge i sin egen kammermusikkfestival. For fjerde år på rad inviterer konsertmesteren i Atlanta Symphony Orchestra til Kon-Tiki Classic Music Fest i Norsk Maritimt Museum på Bygdøy.

— Her er det flott akustikk, vi sitter blant båter i salen. Det gir et koselig inntrykk. Norge er en sjøfartsnasjon, og det har alltid ligget i genene til nordmenn å søke seg ut, sier fiolinisten, som benytter sommerferien i Norge til å spille kammermusikk på Bygdøy.

De fleste gjestene har han spilt med før, men med gitaristen Jason Vieaux er det en "første date".

Ung konsertmester

— Jeg liker å prøve nye ting. Å invitere dyktige musikere fra USA hjem hit til Norge og la dem spille med norske musikere er noe av det morsomste jeg gjør, sier Coucheron. Fiolinisten gleder seg over å bidra til Oslos mangfoldige musikkmiljø.

— Oslo har vokst enormt siden jeg var liten og tok privattimer på Musikkhøyskolen, sier den USA-baserte fiolinisten, som lenge var USAs yngste konsertmester.

— Tiden arbeider litt mot meg der, ler David Coucheron.

I september skal han spille konserter i Canada med søster Julie på klaver. Så er det sesongåpning med Atlanta Symphony Orchestra.

I årets festival får han som vanlig god hjelp av søsteren. Andre musikere er cellisten Ernst Simon Glaser, den unge fiolinisten Sonoko Miriam Shimano Welde og den amerikanske sopranen Leah Partridge.

Musikkfesten varer til og med lørdag, og konsertene begynner kl. 17.

  1. Les også

    10 tips for helgen

Å spille kammermusikk med amerikanske og norske venner er noe av det morsomste kunstnerisk leder David Coucheron vet. Nå spiller han i sin egen musikkfest på Bygdøy. Foto: Jeff Roffman