Byliv

«5 låter du ikke bør gå glipp av»

Her er fem låter våre anmeldere mener du må høre denne uken.

Kaja Gunnufsen står for en av låtene våre anmeldere mener du bør få med deg denne uken. Se hele listen under.

 • Cecilie Asker
  Avdelingsleder

Hver uke hører Aftenpostens musikkredaksjon gjennom timevis med ny musikk. Noe låter bra, en del låter dårlig, mye er helt greit, og en sjelden gang er det noe som låter helt fantastisk. For at du skal slippe å tråle deg gjennom alt nytt for å henge med i svingene, har våre anmeldere plukket ut fem låter vi mener at du ikke bør gå glipp av akkurat nå.

Du finner en av låtene i Spotify-listen her i denne saken. Tre av låtene finner du på Wimp i denne listen. Det ligger også link under de siste to låtene til avspillingsmulighet.

Listen plukkes ut hver uke av Aftenpostens musikkredaksjon.


Nam Phoung Nguyen (t.v.) og Sturle Kvilekval i Fjorden Baby!. K&U

Fjorden Baby!: «Tingene»Bergens fineste poprockere er tilbake med en ny single, denne gangen kledelig avslappet i det musikalske uttrykket.

I god kontrast til melodien er det derimot fortsatt «natten som blør» og «du klorer på vegger» i den lett faretruende teksten. Årene går, Fjorden Baby! holder stand.

Kaja Gunnufsen.

Kaja Gunnufsen: «Desp»Nykommer Gunnufsen har en naivistisk tilnærming til sin visepop som sikkert kan bli fjollet bort av noen, men frykt ikke.

Inne i hennes tekstunivers er det stappfullt av ungdommelig alvor. Som her, om tilstanden etter en periode med selvpålagt sølibat. «Desp» lover fortreffelig godt.

Lana Del Ray. HANDOUT/Reuters

Lana Del Ray: Young and beatutifulLana Del Ray har fått i oppdrag av selveste Jay Z å lage signaturlåten til nyinnspillingen av The great Gatsby .

Det overdådige overklasselivet i 20-tallets USA, med et tungt bakteppe av tristesse, passer så godt til Lana at det er rart at hun ikke har en rolle i filmen. Men stemmen hennes gjør en god jobb med å sette den rette stemningen, og låten er en verdig etterfølger til «Video games».

Chance the Rapper: Cocoa butter kisses

Chicago-rapperen Chance har gitt ut en veldig fin teip som alle rapfans, både nåværende, tidligere og fremtidige kan sette pris på.

For den uanstrengte blandingen av 90-tallet og 2013 er en tilgjengelig og deilig mix som nesten føles like etterlengtet som det fine vårværet.

Du finner låten pårapperens hjemmeside her.

Vampire Weekend.

Vampire Weekend: Ya heyVampire Weekend har gjort en del lure grep for å fornye seg, og til en viss grad distansere seg fra tidligere materiale.

Samtidig resirkuleres noen av grunnstenene. Den ferske singelen "Ya Hey" løfter noen av bandets kjente sider mot episke proporsjoner, komplett med kor og ukjente mengder romklang.

Du finner låten her på Youtube.

 1. Les også

  «5 låter du ikke bør gå glipp av»

 2. Les også

  «5 låter du ikke bør gå glipp av»

 3. Les også

  «Disse må du høre denne uken!»

 4. Les også

  «5 låter du ikke bør gå glipp av»

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Kadetten-konsert står ikke oppført på superstjernens turnéliste

 2. KULTUR

  Cardi B kommer til Norge i sommer

 3. NORGE

  123 tatt med narko på ny musikkfestival

 4. KULTUR

  Sørlandsfestival døden nær

 5. KULTUR

  Åtte av ti artister på norske festivalscener er menn. Kvinner i bransjen reagerer.

 6. KULTUR

  Festivalene er fortvilet over manglende avklaring fra Abid Raja