Byliv

Ja, «sexy ebola»-kostyme er for drøyt på Halloween

Når hodeskaller og zombier er blitt stuerent, må vi ty til andre kostymer som skremmer oss på halloween. Årets drøyeste? «Sexy ebola».

afp000789006-iSfbqiZpDu.jpg Andersen, Aleksander

 • Sol Sigurjonsdottir

For mange faller halloween inn i én av to kategorier: Flåsete amerikanisert høytid eller en fantastisk morsom anledning til å kle deg ut som nær sagt hva som helst, etterfulgt av urovekkende store mengder godteri. Eventuelt alkohol.

Årets drøyeste kostymevalg? Brandsonsale

Vi tøyer stadig grensene for hva som regnes som nyskapende og skummelt. Når såkalte trendsettere har sortlakkerte hodeskaller på stuebordet i sine glossy leiligheter, er halloween-effektene kanskje ikke så skumle som de en gang var. Hva er det som virkelig skremmer oss i dag, når hekser, vampyrer, zombier og skjeletter er blitt stuerene? Vi må finne noe annet som skremmer, og internett tilbyr alternativer i lange baner.

Årets drøyeste alternativ er uten tvil å kle seg ut som slutty ebola-sykepleier.

Det stemmer: Vi snakker om lårkort vernekjole, stiletter, gule hansker og maske. Jeg vet ikke helt om man skal le eller gråte. På den ene side kan jeg ikke tenke meg noe mer skummelt enn epidemien som rammer Vest-Afrika, men på en annen side er det å gjøre ebola til noe sexy det mest usmakelige man kan tenke seg.

Om ebola-kostymet blir for sterk kost, har vi andre reelt skumle kostyme-alternativer i dagens tilsynelatende fryktløse samfunn.

Hva med å kle seg ut som det forhatte studielånet, boliglånet, eller som et bilde uten likes på sosiale medier? Eller mer aktuelt, hvorfor ikke kle deg ut som Icloud eller Snapchat for å dele ut nakenbilder på halloween-festen?

Kanskje vi trenger litt galgenhumor for å takle alt det vonde i verden. I morgen kveld trenger du ikke være zombie eller heks, men for all del – ikke vær en sexy ebola-bekjemper. Der går det en grense, selv på dagen for knask og knep.

 1. Les også

  Halloween-fester for de ikke-så-skvetne

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Ebola

Relevante artikler

 1. NORGE

  Hele klassen inviteres hjem på Halloween-feiring

 2. BYLIV

  Halloweenfester i Oslo

 3. OSLOBY

  Foreldrene tenkte det kunne bli for skummelt. Derfor gikk de for et alternativ.

 4. OSLOBY

  Her er Oslo-halloween for de voksne

 5. FAMILIE OG OPPVEKST

  Ute i siste liten? Disse halloween-kostymene lager du enkelt hjemme.

 6. NORGE

  Halloween-stemning på fem minutter