Byliv

Trekkes opp av skuespillerne

Årets Stabekkrevy har fantastiske skuespillere. Tekstene er det verre med.

  • Anders R. Christensen
  • Nordis Seel Tennes

Vår vurdering:

4 av 6
Skuespillerne på Stabekkrevyen gjør en imponerende god jobb. F.v. Kjetil Sandstad Hansen, Mikkel Gundelach, Christine Bangum, Hanna Kongshem, Sunniva Bøe, Erlend Kjeken og Nikolai Løvstad Hole.
Marit Bjørgen (Erlend Kjeken) blir sint når hun ikke klarer å svare på spørsmålet quiz-programlederen (Mikkel Gundelach) stiller henne.
Sunniva Bøe imponerer stort med sin superraske rap i ”Verdens beste mamma”.
Zlatan Ibrahimovic (Nikolai Løvstad Hole) tar kontrollen når han er med i matprogrammet til Christine Bangum.
Nikolai Løvstad Hole i rollen som revyens gjennomgangsfigur, Alfred.

Livet begynner ikke ca. nå. Det begynner akkurat nå. ” Deter mantraet på årets Stabekkrevy.

Og elevene tar seg selv på ordet. De holderet forrykende tempo og presser inn 32 hovedsakelig korte og intense numre, ogen rekke imponerende raske kostymeskift, i løpet av halvannen time.

Sliter med innholdet

Og det er liten tvil om at det er mange skuespillertalenterrundt omkring på de videregående skolene skolene i Oslo og Akershus. Men entendens som i år står stadig tydeligere frem, etter hvert som revyene har hattpremiere og blitt anmeldt, er at en del av dem sliter med innholdsbiten. Såogså med årets Stabekkrevy.

For sluttpoengene på Stabekk sitter ofte godt. Men nårsluttpoenget gjerne er det eneste i nummeret som gjør at man trekker påsmilebåndet, bidrar dette også til å understreke manglene i tekstene for øvrig.

I nummeret ”Eksorsismen” hvor ei jente er blitt besatt,kunne replikkene, og avleveringen av disse, for eksempel relatert bedre til denmorsomme vendingen nummeret får helt til slutt.

Imponerende skuespillere

Hadde det derfor ikke vært for et sterkt ensemble hadde detstått mye verre til med Stabekkrevyen. Skuespillerne gjør en god jobb medmaterialet de har å jobbe med.

Mikkel Gundelach imponerer med sin fysiske spillestil ogstore innlevelse.

Nikolai Løvstad Hole er også tidvis svært god. Best er hankanskje i sin lille birolle som Skeez TV-vert i ”Chirag vender tilbake”, derhan stjeler showet med herlig absurde og morsomme kommentarer, strålende timetinnimellom Chirag Patels battling.

Men det er grenser for hvor mye en god revyskuespiller kanfå ut av en middels tekst. Jo, skuespilleren kan bidra med sitt talent, og kankanskje veie opp for små svakheter i materialet her og der, men i det store ogdet hele må alt sitte for at revyen skal bli den fornøyelsen alle håper at denskal bli.

Tidligere anmeldte skolerevyer:

Vallerrevyen:

Les også

Valler rundt

Ullernrevyen:

Les også

Tam klisjébonanza

Persrevyen:

Les også

Ut av firerfella

OHG-revyen:

Les også

Herlig politisk satire

Nissenrevyen:

Les også

#denfølelsen

Bergrevyen:

Les også

Revyfantomet på Berg

Rudrevyen:

Les også

Den jevne superhelt

Fagerborgrevyen:

Les også

Humor og alvor