Byliv

Nostalgitripp eller gammeldans? Her er våre 10 tips for Oslo-helgen

Kunstutstilling, skjønnhetsmesse, film, gammeldans og slagerparade. Denne helgen er det full rulle over hele byen.

Han er tilbake! Bryan Adams henter frem sine hits og spiller i Spektrum i kveld torsdag.
  • May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder
  • Harald Fossberg
    Kulturjournalist og tegneserieanmelder

1. Kulturhelg for barn på Sentralen

De yngste barna får være med på kreativ lek i Sentralen i helgene.

Sentralen har mange spennende kulturaktiviteter for barn i helgene. I barnas verksted er aktivitetsledere med på å sette i gang de yngste i kreativ lek.

Lørdag viser Animalske produksjoner forestillingen Under barnehagen i Teaterlørdag UNG.

Barna kan også utfolde seg i CityKids – der de oppdager, utforsker, skaper og leker. Her er alt fra Pop-up lekeplass til leketøyslabben, hvor man kan bli oppfinner av sitt eget leketøy.

For musikkelskere er Barratt Dues Unge Symfoniorkesters konsert søndag kl. 17 i Marmorsalen verdt å få med seg.

Hvor: Sentralen

Når: Lørdag og søndag fra kl. 11. 00


2. Årets beste midnatt?

Paal Flaata i Midnight Choir, vokalist i særklasse.

Er Midnight Choir Norges beste band eller bare virker det sånn? Nå er de endelig tilbake med sine storslåtte, dystervakre melodier og stemmeprakt. En festaften for melankoholikere, altså. Fredagskonserten er utsolgt, så de trår like så godt til med en ekstrakonsert torsdag.

Hvor: Sentrum scene

Når: Torsdag og fredag kl. 20


3. Ha en hårfin helg

Lyst på en ny sveis? Bli inspirert på hår og skjønnhetsmessen i Spektrum lørdag og søndag.

Unngå en dårlig hårhelg og oppsøk en drøss med mennesker som står og tripper etter å forvandle deg til en løve i byens yrende uteliv. Arrangøren kan friste med «en stor scene hvor det kontinuerlig vil foregå faglige demonstrasjoner og visninger. Det betyr at du kan oppdaterer deg på de nyeste teknikkene og se fantastiske frisyrer hver time gjennom hele helgen. Ikke nok med det, både lørdag og søndag vil avsluttes med et fantastisk show med vårens og sommerens hotteste trender.»

Hvem kan la være – bortsett fra trist, grå, skallede menn?

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Lørdag og søndag kl. 10–17


4. En canadisk gigant

Bryan Adams gir deg en nostalgitripp tilbake til 80-tallet.

Hva tenker du på når vi ramser opp låttitler som «Run To You», «Heaven», «Summer Of 69», «Somebody» og «It`s Only Love»? Det eneste riktige svaret er selvfølgelig Bryan Adams, 80-tallshelten som knuste pikehjerter på løpende bånd. Nå har du sjanse til å gjenoppleve ungdomstiden og tjuvstarte helgen med full allsang og feststemning.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Torsdag kl. 19.30


5. Brysomme kvinner

Michelle Williams spiller Gina

I Kelly Reichardts _Certain Women_møter du Laura (Laura Dern), en single advokat som sliter med en klient som har en hodeskade. Gina (Michelle Williams) er familieoverhodet som ønsker seg en haug med autentisk stein til sitt nye hus. Jamie (Lily Gladstone) fungerer bedre sammen med hestene sine enn mennesker. Helt til hun tilfeldigvis møter den unge advokaten Elizabeth (Kristen Stewart), som kjører fire timer hver vei til jobb.

« Lar du deg fascinere av Reichardts poetiske bilder, får du en elegant historie rik på empati og forståelse for karakterene sine. Filmen har en underliggende kompleksitet og nerve som griper tak», skrev Aftenpostens anmelder og trillet terningkast 5

Hvor: Cinemateket

Når: Søndag kl. 16.00


6. Vitner live på scenen

Mikhael Paskalev synger nok sin nye låt "Witness" fredag.

Stjerneskuddet Mikhael Paskalev tok en tre års pause før han igjen er på farten. Det ble markert med singlen «Witness», som er blitt flittig spilt på radio. Men det er på scenen han skal trives best, noe aktiv turnering i Europa, USA og Australia bærer vitne om.

Hvor: Parkteatret

Når: Fredag kl. 18 (fri aldersgrense) og 21 (over 18)


7. Førjulskonsert i reprise

Valentourettes, som holder liv i Jokkes udødelige rockesanger, solgte ut sin faste førjulskonsert. Derfor måtte det bli ekstrakonsert, og siden julen varer helt til påske er februar helt innafor, som det heter. Her skal det bli fest med gode, gamle låter og høy allsangfaktor.

Hvor: Rockefeller

Når: Lørdag kl. 20


8. Popkunst fra Japan

Takashi Murakami

Utstillingen Murakami by Murakami er den første soloutstillingen med den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakami i Skandinavia.

I tillegg til å vise et omfattende utvalg verk fra Murakamis særegne kunstnerskap, belyser utstillingen også hans virksomhet som samler, gallerist, filmskaper, kulturell entreprenør og aktivist.

Hvor: Astrup Fearnley Museet

Når: Åpner fredag. Varer til 20. mai


9. Ta en svingom på gamlemåten

Liker du folkedans og gammeldans? Da er det bare å sette av lørdagen der du får et kinderegg av en opplevelse. Først med den interaktive danseforestillingen Eg visste ikkje du kunne danse, basert på folkemusikk og dans fra Romsdal. Så er det klart for en svingom med gruppene Bjørkås Kvintett fra Oppdal og Småviltlaget fra Røros, som skal levere gammaldans og pols av høyeste kvalitet, som det heter på nettsiden.

Hvor: Riksscenen, Trondheimsv. 2

Når: Lørdag kl. 19


10. Bowie fra Abolute Beginners til Ziggy

Ta en nostalgireise tilbake til Bowies musikalske gullalder i Konserthuset.

8. januar ville David Bowie ha fylt 70. Nå kan du oppleve en hyllest til en nybrottsmann innen populærmusikk. Bowie Experience har hatt suksess i Europa de siste årene med den stemme- og portrettlike artisten og multiinstrumentalisten Laurence Knight i spissen. Showet inneholder hits og er en godbit for gamle og nye hengivne Bowie-fans.

Hvor: Konserthuset

Når: Søndag kl. 19.30 (presis)


Les mer om

  1. Scene
  2. Oslo