Byliv

10 tips for helgen (1.-4. mars)

Superstjerner, musikkfest, indisk matfest og fløyterock. Oslo sover ikke. Her er våre 10 tips for helgen

Kendrick Lamar inntar Telenor Arena fredag. Foto: Amy Harris / TT / NTB scanpix

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist
 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

1. Stjernerap

Kendrick Lamar kan skryte av syv Grammy-priser når han legger ut på The Damn. Tour. Lamar har spilt i Oslo i 2013, og nå er han endelig tilbake i Norge. Artisten regnes av mange som en av USAs mest aktuelle rappere, født og oppvokst i Compton, California. Hans fjerde album, DAMN, debuterte på førsteplass på Billboard 200. På scenen denne kvelden har han med seg James Blake.

Hvor: Telenor Arena

Når: Fredag kl. 19.00. Shuttlebussene går fra Dronningens gate ved Kirkeristen fra klokken 16:00.


2. Larmen inntar byen

Sløtface spiller på Mono midnatt natt til fredag og på Doga kl. 11 lørdag Foto: Martin Høye

Vil du bli oppdatert på hva som skjer i musikklivet i Norge? Oppleve morgendagens stjerner allerede nå? Med over 200 konserter fordelt over tre dager, må du sjekke ut by: Larm. Lørdag fra kl. 15.00 til 19.00 arrangeres for eksempel gratiskonserter i Torggata. Da forvandles bl.a. Qomo, Krypten i Jakobskirken, Caps Lokk, Vans, Shoebar, Dr. Martens, Vintage gitar og Wünderburger til spillesteder for et par timer.

 • Fullt program for festivalen finner du på bylarm.no

Hvor: Scener over hele byen

Når: Torsdag til lørdag


3. Händel-oratorium om flukten fra Egypt

Det Norske Solistkor synger Händel i domkirken lørdag. Foto: Bjaarn Bertheussen

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival åpner i Oslo domkirke fredag og setter sitt preg på byens musikkliv i helgen og hele neste uke. En godbit verdt å få med seg er G.F. Händel vakre oratorium om israelittenes flukt fra Egypt. Israel i Egypt i et samarbeid mellom italienske Accademia Bizantina og Det Norske Solistkor under ledelse av Alessandro Tampieri. Med seg har de solistene Martin Vanberg og Carlo Vistoli.

Hvor: Oslo domkirke

Når: Lørdag kl. 19.30


4. Mord og middag

På maskeball med Magnus Kjørrefjord, Anne Friestad Pedersen, Sindre-Benedict Hendrichs, Jesper Malm og Camilla Veie-Rosvoll. Foto: Kristin Saastad

Detekteamet har spesialisert seg på teaterkonseptet mord og middag. Underveis i forestillingen nyter du en bedre middag, mens du bruker de små grå til å løse mordmysteriet. Osloby har brynet seg på mordgåtene, og vi lover deg en festlig og uformell kveld med et mysterium som er vanskeligere enn du tror.

Høstens forestilling heter Maskeradeballets Hemmelighet. Det hele starter med at fem personer blir invitert til maskeradeball hos en rik godseier. Mystiske hendelser oppstår utover kvelden. Hvem dør? Hvem overlever? Hvem står bak det hele?

Hvor: Oslo Nye Teaterkjelleren

Når: Fredag kl. 19.00 og lørdag kl. 18.00. Spilles t.o.m. april


5. Nostalgisk ungdom

Molly Ringwald og Anthony Michael Hall i «Sixteen Candles» Foto: IMDB

Vokste du opp på 80-tallet, kjenner du navnet John Hughes. Den amerikanske filmregissøren tok ungdomsproblemer og angst på kornet med filmer som Skulk med stil, The Breakfast Club og Pretty in Pink. Nå kjører Cinemateket et gjensyn med filmene hans, og det betyr at du kan kose deg med Molly Ringwald i den romantiske komedien Sixteen Candles (1984). Her møter du Sam som våkner opp klar til å fylle 16 år. Problemet er at alle har glemt det, med påfølgende forviklinger og forelskelser. Kos deg!

Hvor: Cinemateket

Når: Fredag kl. 18.30 og søndag kl. 20.00


6. Natur satt til musikk

En snøleopard titter ned på City of Prague Philharmonic Orchestra Foto: BBC / © David Willis

BBC-dokumentaren Planet Earth II har hevet standarden for naturdokumentaren. Nå kan du nyte de vakre bildene sammen med musikk. Kamerateamet har brukt over 3 år på innspillingen og har samlet opptak fra 40 forskjellige land. Takket være avansert teknologi har det vært mulig å oppleve naturen fra en helt ny vinkel. Nå akkompagneres bildene av City of Prague Philharmonic Orchestra, dirigert av Matthew Freeman. Musikken de fremfører er skrevet av den Oscar-prisvinnende komponisten Hans Zimmer, Jacob Chea og Jasha Klebe.

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Fredag kl. 19.30


7. Fløyterock

Ian Anderson Foto: TRAVIS LATAM

Ian Anderson var i sin tid med på å starte Jethro Tull. Det progressive rockebandet Jethro Tull blandet sjangre som folk og blues med rock og var banebrytende innen denne stilen. Anderson er det eneste medlemmet som har vært med under hele perioden. Ian Anderson er vokalist, gitarist og fløytist. Men det er som fløytist han er mest kjent. Hans karakteristiske spillestil – ofte på en fot – er blitt et ikoniske grafisk merke som er kjent verden over.

Hvor: Oslo Konserthus

Når: Lørdag kl. 19.30


8. Indisk på Vippa

Den indiske maten hos Der Peppern Gror har fått gode kritikker av Aftenpostens anmeldere. Foto: Monica Strømdahl

Du tenker kanskje på Vippa som et sommersted, men de har også åpent om vinteren. Denne helgen feirer de at den populære indiske restauranten Der Peppern Gror åpner kjøkkenet sitt ved havnekanten. Det feires med indisk matfest hele helgen. Det blir bhangra party, matkurs, Bollywood-verksted og sist men ikke minst kommer moren til mannen bak Der Peppern Gror innom gatekjøkkenet. Ifølge restauratørene selv er det tross alt mamma som vet best!

Hvor: VippaOslo, Akershusstranda 25

Når: Fredag-søndag


9. Tur til Drømmeland

ègal teater er et lite fringeteater som har tatt i bruk en gammel sal ved Solliplass. Salen ble bygget i 1949 og det meste er bevart i opprinnelig stand. Nå setter de opp forestillingen om Peter Pan og Wendy i Drømmeland som må kjempe mot de onde sjørøverne med Kaptein Krok i spissen.

Hvor: ègal teater, Munkedamsveien 80a

Når: Søndag kl. 14.00


10. Jazzsamarbeid

Mike Stern Foto: Balazs Mohai / TT / NTB scanpix

Jan Gunnar Hoff skrev bestillingsverket Magma og innledet med det et langt og fruktbart samarbeide med gitarist Mike Stern. Det har nå kulminert i et band med Audun Kleive og Per Mathisen til stor suksess. Stern begynte sin karrière i Blood, Sweat & Tears i 1976 og Miles Davis’ store comeback i 81 og regnes som en av jazzens største gitarister.

Hvor: Victoria. Nasjonal Jazzscene

Når: Lørdag kl. 20.00

Les mer om

 1. Oslo
 2. Musikk
 3. Mike Stern

Relevante artikler

 1. BYLIV

  Sjekk våre 10 tips for helgen

 2. BYLIV

  Wrestling-stjerner for første gang i Norge

 3. BYLIV

  10 tips for helgen (8. – 11. mars)

 4. BYLIV

  Ti tips til helgen: Fred og kjærlighet

 5. BYLIV

  10 tips for helgen: Trolsk, klassisk, latterlig og kuslipp

 6. BYLIV

  10 tips for helgen