Byliv

10 tips for helgen

Oi! Hva skal du velge? I helgen er det både PiP, OverOslo og Arcon. Du kan starte festen på torsdag med Sankthans og bål.

Bål hører med til Sankthansfeiringen Foto: Løken, Bård / DIGITALBILDE 48,5 MB TIF 23.01.0

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist
 • May Synnøve Rogne
  Film- og TV-anmelder

1. Bål på Sukkerbiten

I Norge feirer vi sankthansaften med bål, fest og musikk. I år spiller
DJ Olle Abstract opp til dans ved fjorden. I tillegg til danseglad musikk blir det både båtkortesje og bål. Arrangørene stiller med griller, så ta gjerne med egen mat. Drikke må du kjøpe på stedet da medbrakt ikke er lov.

Hvor: Sukkerbiten

Når: Torsdag. Båtkortesje kl. 16-21.00. Bål tennes kl. 21.00

Les også

Her kan du feire Sankthans i Oslo


2. Kos med piknik

Kings of Convenience Foto: Øhman Rolf

Piknik i parken arrangeres for tredje år på rad. Festivalen retter seg mot et publikum som ønsker en avslappet og intim ramme rundt musikken. I koselige omgivelser ved Vigeland-museet i Frognerparken får du oppleve Band of Horses, Matt Corby, Damien Rice, Kings of Convenience, Sivert Høyem og mange flere.

Fullt program finner du her.

Hvor: Vigeland-museet i Frognerparken

Når: Fredag til søndag


Les også

Guide til festivalsommeren i Oslo

3. Spill og lek for alle

Foto: Borgen, Ørn

Spillfestivalen Arcon arrangeres for 32 gang. Atter en gang inviterer de til spillfest med brettspill, rollespill, kortspill, laiv, og alt du kan tenke deg. Årets tema er en intergalaktisk møteplass mellom Star Trek og Star Wars-universet. Du oppfordres dermed til å besøker fjerne planeter og kle seg som standhaftige rebeller, barmhjertige føderasjons-offiserer, nådeløse imperium-lojalister eller usannsynlige romvesener.

Fullt program finner du her.

Hvor: Kongshavn videregående skole, Kongsveien 30

Når: 24.–27. juni


4. Poesikonsert på Oscarshall

Anne Marit Jacobsen, Helge Lien og Ruth Wilhelmine Meyer byr på Fosse-diktning i poesikonsert på Oscarshall i helgen. Foto: Ina Strøm

I poesikonserten Stein til Stein, leser skuespiller Anne Marit Jacobsen fra Jon Fosses diktsamling. Ruth Wilhelmine Meyer (vokal), og Helge Lien (piano) har komponert tonefølge. Konserten var opprinnelig en bestilling til Oslo internasjonale poesifestival i 2013. Nå får publikum i Oslo oppleve Fosses diktning i ord og toner i staselige omgivelser på Bygdøy.

Hvor: Oscarshall, Bygdøy

Når: Lørdag 25. og søndag 26. juni, kl. 12:00 og 15:00


5. Syng av hjertens lyst

Julie Andrews i The Sound of Music

Årets Skeive dager byr på mye spennende, og er du glad i å synge bør du ta turen til Cinemateket. The Sound of Music vant fem Oscar, og er en film mange elsker uansett hva slags legning du sverger til. Ekstra morsomt blir det når du kan synge sammen med Maria, Kaptein von Trapp og hans sju rakkerunger. Kveldens visning er nemlig Sing-A-Long-versjonen! Vi gleder oss allerede til å synge med til «Edelweiss», «Do-re-mi» og «The Sound of Music» for full hals.

Hvor: Cinemateket

Når: Lørdag kl. 19.00


6. Stolt parade

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Lørdag er det også duket for Oslo Prides høydepunkt, nemlig gateparaden. Alle er velkommen; skeive, venner av skeive, familie og alle andre. Bli med og vis solidaritet!

Hvor: Starter på Grønnlandsleiret. Avsluttes i Spikersuppa

Når: Oppstilling fra kl. 11.00. Avgang kl. 13.00


7. Musikkfest med utsikt

Susanne Sundfør Foto: BYRÅ

OverOslo er festivalen som har bevist at en festival kan overleve langt unna sentrumsgryta. I år er nesten alle dagene utsolgt. Da dette ble skrevet var det noen få billetter igjen til fredagen. På scenen under årets festival står Tom Jones, Travis, Susanne Sundfør, Chris De Burgh, Bjørn Eidsvåg, Karpe Diem, Kari Bremnes m.fl.

Fullt program finner du her.

Hvor: Grefsenkollen

Når: 21.–25. juni


8. Teater i parken

I over 40 år har elevene fra 2. klasse ved Statens Teaterhøgskole hatt tradisjon for å lage teaterforestilling for barn i Frognerparken. I år setter de opp Ruffen og Den Flyvende Hollender. Her møter du sjøormen Ruffen som en dag får øye på Den Flyvende Hollender – et spøkelsesskip med en kaptein dømt til å seile hvileløst omkring på de syv hav til evig tid.

Her finner du informasjon om forestillingene.

Hvor: Sirkusteltet ved Monolitten i Frognerparken.

Når: Spilles t.o.m. 17. juli


9. Gratis konsert

Marcus og Martinus Foto: Aleksander Andersen

VG-lista 2016 inviterer nok en gang til utendørskonsert med topp artister på scenen. På scenen står blant andre Marcus og Martinus, Isac Elliot, Paperboys, Freddy Kalas, Julie Bergan, Sabina Ddumba og Sandra Lyng

Hvor: Rådhusplassen

Når: Fredag kl. 19.00


10. Prøv et ølkurs

Foto: Nikola Bilic / 4053964

Norge har en lang tradisjon for ølbrygging. Den siste tiden har mikrobryggeritrenden tatt helt av med en rekke små produsenter landet rundt. Ølakademiet arrangerer jevnlig kurs for deg som vil lære mer om øl. Kurset tar deg med tilbake til vikingtiden og holdes på engelsk. Perfekt hvis du har ølinteresserte gjester fra det store utland på besøk. Kurset koster 395 kroner, og du får selvsagt smake både den ene og den andre øltypen.

Mer informasjon om påmelding og billetter finner du her.

Hvor: Hopyard, Mathallen

Når: Lørdag kl. 16.30

Les mer om

 1. Sound of Music
 2. Cinemateket
 3. Sivert Høyem
 4. Band of Horses
 5. Bjørn Eidsvåg
 6. Susanne Sundfør